ERP HABER – IBM’in, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla ilkini 2008 yılında gerçekleştirdiği IBM Yazılım Akademisi yarışması 3.yılını tamamladı. Yarışma kapsamında geliştirilen “Akıllı Dünya İçin Akıllı Çözümler” konulu projeler, IBM çalışanlarından oluşan profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildi.

IBM’in, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla ilkini 2008 yılında gerçekleştirdiği IBM Yazılım Akademisi yarışması 3.yılını tamamladı. Yarışma kapsamında geliştirilen “Akıllı Dünya İçin Akıllı Çözümler” konulu projeler, IBM çalışanlarından oluşan profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildi.

IBM Yazılım Akademisi Akıllı Çözümler

Başarılı bulunan öğrencilere ve danışman öğretim üyelerine ödülleri, 31 Mayıs 2010 Pazartesi günü Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle verildi. Yazılım Akademisi 2010’a katılan, çoğu bilgisayar mühendisliğinde olmak üzere, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar bilimi alanlarında eğitim gören 400 öğrenci, 128 ekip halinde yarıştı.

Yarışmaya, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden “Akıllı Şehir” konulu çalışmasıyla katılan, danışmanlığını Semih Utku’nun üstlendiği Engin Yağız Hatay, Redi Gokaj, Gültürk Karlı ve Gizem Gülşen’den oluşan “Jstorm” ekibi, birinciliği elde etti. Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral’ın üstlendiği, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Cengiz Ayhan, Esra Öztepe, Buğrahan Özbek ve Onur Özata’dan oluşan ekip ikinciliği “Akıllı Ulaşım” konulu çalışmasıyla kazandı. Yrd. Doç. Dr. Bedir Tekinerdoğan’ın danışmanlığını üstlendiği Bilkent Üniversitesi’nden Arman Hilmioğlu, Murat Kubur ve İlknur Mızrak’tan oluşan “AIM” ekibinin üyeleri, “Akıllı Tıbbi Bakım” konulu projeyle yarışmayı üçüncü sırada tamamladı. Jüri özel ödülü ise Satiye Albakır ve Murat Çatal’dan oluşan “Samur” ekibinin “Akıllı Şehir” konulu çalışmasına verildi.

Yarışmada 1. olan ekibin üyeleri, Polonya’nın Krakow kentindeki IBM Laboratuvarı’na yapılacak teknik geziye katılacak. Ayrıca, 1. gelen ekibe ve danışmanına dizüstü bilgisayar, 2. olan ekibe ve danışmanına Sony PSP, 3. sırayı ve jüri özel ödülünü alan ekipler ile danışmanlarına ise iPod armağan edilecek. Dereceye giren ekiplerin üyeleri, IBM Türk’te staj, yarı zamanlı veya tam zamanlı iş imkanı önceliğine sahip olacak. Yarışmaya katılarak proje sunan tüm öğrencilere ise iPod Shuffle hediye edilecek. Katılımcılar özgeçmişlerini, IBM’in küresel işgücü alımı için yararlandığı özel CV havuzu “IBM Student Portal”a ekleme şansını da elde edecek.

Türkiye ve KKTC’den üniversite öğrencilerinin katılabildiği IBM Yazılım Akademisi yarışmasında, Rational Application Developer, DB2 , WebSphere teknolojileriyle ilgili atölye çalışmaları düzenlendi ve çevrimiçi eğitimler verildi. Ardından öğrenciler, bir akademisyenin danışmanlığında oluşturdukları ekiplerle, IBM’in sunduğu senaryolar doğrultusunda, iş hayatında karşılaşılan gerçek problemleri çözecek yazılım uygulamaları geliştirdi. Öğrenciler çalışmalarını; IBM’in Akıllı Çiftçiler, Akıllı Kitaplık Yönetimi Sistemi (SLiMS), Akıllı Oteller, Akıllı Öz Bakım, Akıllı Proje Yönetimi, Akıllı Seçimler, Akıllı Şehir, Akıllı Tedarik Zinciri, Akıllı Tıbbi Bakım, İşçilere İş İçin Akıllı Hizmetler, Kadınlar İçin Akıllı Rehberlik ve Akıllı Aygıtların Çevrimiçi İzlenmesi temaları üzerinde yürüttü.