ERP HABER – Mobilya aksesuarları ve bağlantı elemanları sektöründe öncü kuruluşlardan olan ÇEBİ, Kurumsal Kaynak Planlama projesinde IFS ERP Mobilya Çözümünü tercih etti. Çebi, büyüyen iş hacimlerinin oluşturduğu sorunlara kalıcı çözümler getirebilmek, satıştan imalata satın almadan finansa kadar tüm alanlarda iş modellerinin oluşturularak, bu model ve kuralların tek bir sistem altında toplanması sağlamak amacı ile ERP projesine başladı.

Mart 2011 tarihinde IFS İş Ortaklarından Asyst Bilişim yönetiminde başlayan proje için canlı kullanıma geçiş 1 Ağustos 2011 olarak belirlendi.

Çebi, mobilya kulp ve düğmeleri, kapı kolları, elbise askıları, cam masa tablaları için flanş ve bağlantı elemanları ile çekmece ray, menteşe ve kiler sistemleri gibi binlerce farklı modelin, tamamlayıcı parçalar, renk çeşitlemesi ve değişik yüzey alternatifleriyle zenginleştirilerek oluşturulmuş 15.000′den fazla ürün ile hizmet vermektedir. Çebi; bu konfigüratif üretim yapısını yönetmek, siparişe özel üretimlerde yaşanan sıkıntıları önleyerek müşteri memnuniyetini arttırmak, süreçlerini daha verimli kılmak, maliyet takibi ve ürün fiyatlandırmasını hatasız hale getirmek için ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayacak IFS ERP çözümlerinden faydalanacak.

Çebi Kilit ERP Proje Yöneticiliğini sürdüren Muhasebe Müdürü SMMM Erol Kılınç IFS’i tercih etme sebeplerini şu şekilde açıklıyor: “Çebi’nin IFS’i tercih etmesinde, IFS ERP’nin Çebi’nin konfigürasyon yönetimi gereksinimlerini birebir karşılayabilmesi, tecrübeli ekibi, güçlü referansları ve esnek yapısı önemli rol oynadı. ERP çözümlerinde en önemli konunun ERP çözüm sağlayıcısı firmanın yaklaşımı olduğunu düşünmekteyiz. Satılan program dört dörtlük olsa da ekibin yeterince donanımlı olmaması veya işbirliğine açık olmaması karar vermede etkili oluyor. IFS’nin gerek satış, gerekse uygulama ekibindeki arkadaşların samimiyeti, işleri hakkındaki derinlikleri öne çıkan değerlerdi”.

IFS ERP çözümünü seçerken ön planda tuttukları teknik detaylara ilişkin olarak IFS ERP’nin geliştirmeye açık kod yapısı, arayüzlerinin kullanıcı dostu olması, geniş bir dil desteğinin olması gibi kriterleri vurgulayan Kılınç proje hedeflerine yönelik olarak “En öncül hedefimiz sözleşmelerin hızlı ve kolay yönetimi ve alınan kararların prosedür haline geldiği kurumsal bir yapı oluşturmak.” dedi.

IFS İş Ortaklarından Asyst yönetiminde gerçekleştirilen ve Ağustos ayı başında canlıya geçmesi planlanan proje, fazlara bölünmeden yoğun destek ile 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olacak.

1979 yılından bu yana İstanbul Samandıra’da 24.000 m ² alanda, kendi bünyesinde 350, fason imalatta 150 personel ile metal işleme sektöründe faaliyet gösteren Çebi, imalatını yaptığı kapı kolu, kulp, askı, kapı topuzu ve diğer teknik malzemelere ek olarak, Türkiye distribütörlüğünü yürüttüğü Avrupa’nın mobilya bağlantı elemanları konusunda önemli firmalarından FGV’nin kapak sistemleri (menteşe ve tabanları) kiler sistemleri ve çekmece sitemlerini ürün gamına dahil etmiştir.