ERP HABER – Kurumsal yazılım pazarının global isimlerinden İsveç kökenli IFS ERP Otomotiv müşterileri arasına Bursa’da yer alan F.S.S. Fren Sistemlerini de ekledi. Bursa’da,  Bursa Çimento Fabrikası ve Bursa Beton, Çemtaş, Durmazlar, Maysan Mando, Feka, Yeşilova Grubu dahil bir çok büyük müşterisi bulunan IFS Türkiye, Bursa’daki müşterileri arasına F.S.S Fren Sistemleri’ni de ekleyerek, Bursa kalesini daha da güçlendirdi. Geçtiğimiz ay başlayan proje için yılbaşında canlıya geçiş planlanıyor.

Kurulduğu 1994 yılından bu yana ağır araçlar için Havalı Fren ve Debriyaj ekipmanları üreten F.S.S. Fren Sistemleri Sanayi, Avrupa ve Türkiye menşeli araçlar için 3500 adetin üzerinde farklı ürün ile Türkiye’yi ve F.S.S. markasını Dünya’nın 80 ülkesinde başarı ile temsil ediyor.

Uzun çalışmalar ve titiz bir inceleme ile gerçekleşen seçim sürecinde bir çok yazılımı inceleyen F.S.S. ERP Proje ekibinin lideri Bilgi İşlem Yöneticisi Orkun Oruç, gerçekleştirdikleri seçim sürecine ilişkin şu bilgileri verdi.   “Yüksek teknolojiye sahip üretim olanakları, 200 ‘ün üzerinde tecrübeli iş gücü ve 16 yılın kazandırdığı tecrübe ile faaliyet alanında öncü olmayı hedefleyen firmamız da, artan müşteri portföyüne, en iyi ürünü en kaliteli hizmet ile ulaştırabilmek için Kurumsal Kaynak Planlaması Projesinde yazılım tedarikçisi olarak IFS ile çalışmayı uygun bulduk. Titiz bir seçim süreci sonunda, otomotiv ve otomotiv yan sanayinde yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlamış olması, daha önceki projelerini çok kısa bir sürede ve hatasız tamamlamış olması ve geliştirme platformunun çok esnek olması IFS ile çalışmamızda etkili oldu. Kurumsal Kaynak Planlaması Projemizi IFS ile en iyi şekilde hayata geçireceğimize inanıyoruz.”

Dünya genelinde BMW, Volvo, Lotus, Scania, Volvo, Doosan, Isuzu  gibi büyük otomotive firmaları dahil  bir çok ana ve  yan sanayi firmasına  hizmet veren IFS, otomotiv sektörüne özel dünya standartlarındaki çözümlerini Türkiye’nin güçlü markalarına da sunuyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda da vurgulanan sektörel çözümler ve uzmanlıkların önemini çok geçmiş yıllardan bu yana fark eden IFS, bu yönde çalışmalarını sektörel uzmanlıklara ayrılmış 6 Ar-Ge Merkezinde sürdürüyor. Otomotiv sektörüne özel çözümlerini Almanya’da bulunan Ar-Ge merkezinde geliştiren IFS, dünya genelinde yapılmış birçok otomotiv uygulamasında edindiği know howı da sistem standardına aktarıyor.

IFS ERP, kurumsal kaynak planlama yazılımı Türkiye’de Maysan Mando, Feka, SKT, SİO, Otoform, Formpart, Şahin Motor, Teknorot, Canel, Şafak Makine, Güçsan Plastik, Mes Makine, Pakkens  gibi otomotiv sektörüne hizmet veren bir çok firmada başarı ile kullanılıyor. IFS Türkiye, ürünü IFS ERP’nin fonksiyonel gücünü bu alanda uzmanlaşmış kadrosu ile de en doğru şekilde şirketlere uyarlayarak bu alandaki tecrübesini güç geçtikçe daha da arttırıyor.