IFS IoT Business Connector™,  IoT – nesnelerin interneti – konseptini ERP Yazılımı IFS Applications  içerisinde aksiyona dönüştürerek, dijital dönüşümde hız kazandırıyor.

IFS IoT BusinessGlobal kurumsal uygulamalar şirketi IFS geçtiğimiz hafta İsveç’in Göteborg kentinde binden fazla kişinin katılımı ile gerçekleşen IFS World Conference’da IoT’yi reel olarak işinizde uygulama kabiliyeti sunan ve müşterilerin IoT girişimlerinden somut fayda sağlama sürecini kısaltan yeni ürünü IFS IoT Business Connector’u tanıttı.

Üretim, servis yönetimi, varlık yönetimi, planlı bakım ve benzeri alanlardaki riskleri azaltmak ve IoT girişimlerini hızlandırmak amacıyla tasarlanan IFS IoT Business Connector, IFS kurumsal yazılımındaki iş akışlarını tetikleyen bilgileri tanımlamak için ürünlerden, varlıklardan ve cihazlardan toplanan verilerin denetlenmesini sağlıyor. IFS IoT Business Connector hem cihaz iletişimi ve veri analizleri için Microsoft Azure IoT Suite ile birlikte tak-çalıştır olarak bağlanabiliyor, hem de diğer IoT platformlarını ya da özelleştirilmiş IoT uygulamalarını sisteme bağlamak için açık APİ’ler sağlıyor.

IFS IoT Business Connector, IoT veri analizleri ve bu analizlerden elde edilen sonuçların bakım, servis ve üretim operasyonlarından daha yüksek verim almak için kullanılması için köprü görevi görüyor.

IFS IoT Business Connector başlıca aşağıdaki bileşenlerden oluşuyor:

  • IFS IoT Controller: IoT veri analizi aracının işinizle ilgili görüşleri ortaya koyduğunda atılacak adımları IFS IoT Controller belirler. Bileşen aynı zamanda operasyonel teknolojiyi (OT) IT ve iş uygulamalarına haritalarken meydana gelen bir dizi uygulama konusunda da bilgi verir.
  • IFS IoT Gateway: Bulut tabanlı ürünler ve IoT veri analizleri ile yerinde veya bulut tabanlı IFS ürünleri arasında güvenli iletişim sağlar.
  • IFS IoT Discovery Manager: Microsoft Azure IoT Suite keşif platformu olarak kullanıldığında, ilave yönetme ve izleme kabiliyeti sağlar.

IFS IoT Business Connector dünyada sondaj taahhüt firması Songa Offshore, merkez ofisi Birleşik Devletler’de bulunan lider fabrika bakım ve IT hizmetleri sağlayıcısı ATS, uluslararası zirai mücadele şirketi Anticimex ve Kuzey Amerika’da yerleşik kıymetli maden işletmeciliği Hecla Mining gibi erken uygulayan müşteriler tarafından kullanılıyor.

Anticimex CEO’su Jarl Dahlfors düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “IFS IoT Business Connector sayesinde dijital haşere kontrol cihazlarımızın ürettiği verileri denetleyebiliyoruz, böylece hem müşterilerimize daha iyi hizmet veriyoruz hem de onlara ihtiyaçları olan bilgileri sağlıyoruz.”

IFS CTO’su Dan Matthews ise “Müşterilerimizle ve iş ortaklarımızla birlikte çalışarak ihtiyaç noktalarını birleştiriyoruz, böylece IoT yatırımları veri yığınları ve çok iyi grafikler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ortaklaşa planlanan ve bir işin diğer tüm getirileri ile birlikte optimum şekilde uygulanan gerçek hareketlerle sonuçlanıyor. Bu müşterilerimiz için IoT’ye giriş yapmanın kolay, daha az riskli ve gerçekleştirilmiş değer elde etmenin daha hızlı yolu” dedi.

IFS IoT Business Connector 2017 yılı başında piyasaya sürülecek.