ERP HABER – Kurumsal Kaynak Planlama yazılımları içinde Dünya’da yükselişi ile dikkatleri üzerine çeken IFS, Türkiye’de de 2012 yılında ERP’nin yeni trendi olma iddiasını sürdürüyor. Üretim, Servis ve Varlık Yönetimi, Proje Yönetimi ve Tedarik Zinciri Yönetimi ile Finans Yönetimini de içine alan bir işletmenin tüm süreçlerine yönelik çözüm sağlayan IFS, bu çözümleri lokal bilgi ve deneyimi ile birleştirerek her ülkede kendisinin hizmet verdiği bir ağ sunuyor.
2012 yılını büyük bir başarı ile kapatan IFS Türkiye, şimdiden 2013 yılında piyasaya sürülecek yeni versiyonu IFS Applications 8’in de çalışmalarını tamamlamış durumda.

IFS Türkiye IFS Applications’ın teknolojik ve fonksiyonel avantajlarını en iyi şekilde müşterilerine sunarken, uzun yıllardır IFS Türkiye bünyesinde bulunmuş ve 150’den fazla firmada uygulamada yer almış deneyimli ekibi ile de şirketlerin ERP geçiş süreçlerinde kolaylık ve fark yaratmasını sağlıyor.

1995 yılından bu yana hizmet verdiği Çemtaş, Durmazlar Makine, Yılmaz Redüktör,  KVK, Sinpaş Yapı, Friterm, Erişim Makine, Dearsan, Samet Kalıp, AGT, Endel, Yeşilova Grubu, Makel, Hakan Plastik, Noki, Eshot, FNSS, Aytaç gibi kendi alanlarının öncüsü 150’den fazla firmanın yanına bu yıl da çok büyük isimleri ekleyen IFS Türkiye 2013’de daha da büyüyeceğinin sinyallerini veriyor.

2012 yılı içinde hemen hemen her sektörden yeni ismi müşterilerinin arasına ekleyen IFS Türkiye, projelerinin hızı ve başarısı ile sektördeki konumunu taçlandırıyor.

IFS Türkiye ERP MüşterileriBURSA ÇİMENTO Fabrikası A.Ş. ve grup firmalarından BURSA BETON bu yıl IFS kullanmaya başlayan firmalardan. IFS tarihindeki ilk Çimento Fabrikası ve Beton Tesisi implementasyonunu gerçekleştiren IFS Türkiye, projeye başarı ile devam ediyor.

IFS Türkiye inşaat ve taahhüt sektöründeki fark yaratan çıkışı ve özellikle bugüne kadar hiçbir ERP firmasının gerçekleştiremediği full proje yönetimi entegrasyonu ile de inşaat sektöründeki büyümeyle gelen sistem ihtiyacına çözüm oluyor. Sinpaş, Azerinşaat, Makyol, Özaltın ve İnanlar gibi lider isimlerle çalışmalarını sürdüren IFS Türkiye, bu yıl da sektörün dev isimlerini IFS ailesine ekledi. Azersun Holding ve IC Holding’in ortak iştiraki olan DİA Holding, niş projelere imza atan OFTON İnşaat, farklı projeleri ile adından sıkça söz ettiren DAP Yapı, prefabrik modüler tesis üreticisi PREFİ Prefabrik,  aluminyum cephe kaplama konusundaki öncü isimlerden BİSAM Cephe Kaplama Sistemleri ve sektörde pek çok büyük isim ile çalışan DOST İnşaat bu yıl IFS Ailesine katılan isimlerden bazıları.

2012 yılında IFS müşterileri arasına katılan Türkiye’nin en büyük elektrik motorları üreticisi GAMAK Makine ve müşteriye özel büyük boyutlu elektrik motorları üreticisi FEMSAN Motor, IFS’in konfigüratif çözümlerinden faydalanacak firmalardan.

Bu yıl IFS networkune katılan diğer isimler ise otomotiv sektörünün öncü isimlerinden F.S.S. Fren Sistemleri, endüstriyel kontrol vanaları üreticisi SMS Tork, su sayaçları üreticisi BAYLAN Su Sayaçları, metal sektöründen TUĞ Metal ve ALTEK Döküm, cam işleme makinaları üreticisi BEST MAKİNA, çelik çekme boru ve tesisat boruları üretim ve projelendirilmesi alanında hizmet veren AYDIN Group’a bağlı AYDIN BORU, SAYTEK ve UNİTES, paslanmaz çelik boru üretiminde teknoloji lideri BORŞEN BORU, kablo ve aydınlatma sektörünün Samsunlu lider ismi BORSAN Kablo ve birçok büyük şirkete catering hizmeti veren ÜÇÖĞÜN.

IFS 2012 yılını Çukurova Holding bünyesinde bulunan inşaat makinaları üreticisi ÇUMİTAŞ ile kapatarak, IFS’in Anadolu’daki varlığını daha da etkinleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguluyor.

Bu projelerin büyük bir kısmının ERP implementasyon çalışmalarının sonlanacağı ve canlı kullanıma başlayacağı 2013 yılında, IFS bu çıkışını yeni versiyonu “IFS Applications 8” ile daha da güçlendirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında İsveç’de yapılan ve tüm dünyadan IFS Çalışan ve kullanıcılarının buluştuğu IFS World Conference’da da sürekli vurgulanan  “MOBİLİTE” 2013 yılı için IFS’in mottosu olacak.

Teknolojinin buluta taşındığı ve artık veriye her yerden, her an, herkesin ulaşabildiği sistemlerin çıkışta olduğu günümüzde bu ihtiyaçları tam anlamı ile karşılayan IFS, web tabanlı yapısı, tablet ve akıllı telefonlarla uyumu, mobil cihazlara yönelik ücretsiz uygulamaları ile yeniçağın ERP’si oluyor.