ERP HABER – IFS Türkiye, Yeni Yıla 3 Yeni Proje ile Başladı.  Geçtiğimiz yılı birçok yeni proje ve iş ortakları ile birlikte başarı ile tamamlayan öncü yazılım firmalarından IFS Türkiye, 2012 yılına 3 yeni proje ile başlıyor. SYS Robot, TOLON Makine ve UZAY Makine ile seneye güzel bir giriş yapan IFS yetkilileri 2012’nin gerek müşteri portföyünün büyümesi gerekse iş ortaklığı yapısının zenginleştirilmesi ile daha da verimli geçeceğini belirtiyorlar.

IFS Türkiye 3 yeni ERP Projesi

SYS ROBOT TEKNOLOJİLERİ : IFS’in proje tabanlı endüstrilerdeki yadsınmaz başarısı, proje bazlı üretim yapan firmaları da IFS’e yaklaştırıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin öncü robotik sistem üreticilerinden Altınay Robot Teknolojileri’ni müşteri portföyüne katan IFS, bu sene de SYS Robot Teknolojileri’ni müşteri portföyüne dahil etti. Tezgah besleme, yapıştırma, mastikleme, contalama, kaynak, robotlu vidalama, temiz oda, fikstür tasarım ve imalatı alanlarında hizmet vermekte olan SYSRT, tüm süreçlerini ve proje yönetimini IFS ERP ile takip edecek. Satınalma, Stok Yönetimi, Temel Proje Yönetimi, Doküman Yönetimi, Kalite Yönetimi ve Finans& Muhasebe Yönetiminin devreye alınacağı projede ikinci faz PDM (Product Lifecycle Management), Proje Sözleşmesi Yönetimi, İleri Proje Planlama, Hakedişler ve İnsan Kaynakları Yönetimi, üçüncü fazda ise Solidworks entegrasyonu yapılacak.

TOLON MAKİNA: Türkiye’nin 1937’den bu yana kendini geliştirerek fark yaratan lider firmalarından olan TOLON Makine de süreçlerini yönetiminde IFS ERP’yi tercih etti. İzmir Çiğli Organize Sanayi’de 10.000 m2lik alanda Endüstriyel yıkama ve sıkma makineleri, kurutma makineleri, ütüleme makineleri ve katlama makineleri üreten TOLON Makine, yılda bin 500 ü aşan kapasitesi ile 4 kıtada 32’den fazla ülkeye hizmet vermektedir. IFS Türkiye çözüm ortaklarından Egeria yazılım tarafından yürütülecek projenin canlı kullanıma geçiş tarihi Eylül 2012 olarak planlanıyor. Projenin ilk fazında finans/muhasebe, satış, satınalma, envanter yönetimi ve üretim yönetimi konusunda çalışmalar yapılacaktır. Bu süreçlerle ilgili çalışmalar yapılırken, sistem üzerinde özellikle firmanın uygulamakta olduğu Kanban sistemini destekleyecek IFS Kanban Modülü kurulumu yapılması planlanıyor. Mühendislik ve Ar-Ge Çalışmalarının sisteme entegrasyonu da projenin ikinci fazınde devreye alınacak.

UZAY MAKİNA: Metal şerit testere makinaları üreticisi Uzay Makina da ERP sürecini IFS ERP’de karar vererek sonlandırdı. 1976 yılından bu yana metal kesim sektöründe faaliyet gösteren Türkiye’nin lider takım tezgahı üreticilerinden olan Uzay Şirketler Grubu, proje tabanlı sektörler ve özellikle makine sektöründeki başarılı projeleri nedeni ile IFS ERP’yi seçti. Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik en iyi konfigürasyonları üretebilecek alt yapıya sahip olan ve kesim tekniğinde tüm dünyada tecrübe sahibi az sayıda birkaç firmadan biri olarak Uzay Makine 2200 mm’lik kesim kapasitesine kadar üretim gerçekleştirmektedir. Projenin ilk fazında finans/muhasebe, satış, satınalma, envanter yönetimi ve üretim yönetimi, ikinci fazında ise Ar-Ge çalışmaları ve servis hizmetine yönelik uygulamalar devreye alınması planlanıyor.