ERP HABER – Boydak grubu bünyesinde yer alan öncü mobilya markaları İstikbal, Bellona ve Mondi, Türkiye’nin dört bir yanındaki 15 ana bayi ve 2 binin üzerindeki bayisi ile tek bir portal aracılığıyla SAP ERP ile iletişim kurarak, iş süreçlerini hızlandıracak.

Sunduğu çözümlerle fark yaratan Elsys’in mimarisini üstlendiği proje, tüm bayilerin kampanya, öneri, şikayet, haber, güncel son fiyatlar gibi bilgileri eş zamanlı olarak izleyebilmesini mümkün kıldı. Türkiye’deki pazar payının yanı sıra dünyanın farklı ülkelerine ihracat gerçekleştiren bu üç marka proje sayesinde bayilerle bütünleşik bir yapıda çalışma olanağı yakaladı.

Bellona, Mondi ve Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan İstikbal, iç pazarın yanı sıra farklı ülkelere gerçekleştirdikleri ihracat aracılığıyla, küresel ölçekte tanınmış mobilya markaları olarak büyümeye devam ediyor.

Kaliteli üretimi teknoloji ile güçlendirmeyi hedefleyen İstikbal, Bellona ve Mondi, öncü danışmanlık şirketi Elsys tarafından hayata geçirilen SAP ERP projesi sayesinde, bayi koordinasyonunu güçlendirecek. Bellona, İstikbal ve Mondi, bayi entegrasyonu projesi ile Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 15 ana bayi ve 2 binin üzerindeki bayileri ile tek bir portal üzerinden eş zamanlı ve bütünleşik bir yapıda çalışacak.

Mobilya sektörünün bu üç tanınmış markası, proje ile ana bayisi SAP ERP kullanan bayilerin siparişleri on-line olarak sistemden verebilmesi, siparişlerin takibi, ana bayideki stok durumunun kontrol edilebilmesi ve finansal süreçlerini takip edebilmesi avantaji sağladi. Proje, tüm bayilerin portal üzerinden borç, alacak, hesap ekstresi ve fatura bilgilerini görebilmesini saglayarak, hatalı işlem yapılmasının önüne geçecek ve operasyonel verimliliğin arttırılmasında rol oynayacak. Fabrika tarafında SAP ERP kullanan şirketlere bağlı ana bayilerin de üretim emirlerini doğrudan SAP Portal üzerinden fabrikaya iletebilmesi, stok ve siparişlerin takibinin yapılması mümkün kılındı.

Marka portalleri tek bir çatı altında toplandı

Bayi iletişimini bir yandan hızlandırırken bir yandan da geliştiren portal uygulaması; Ana bayisi SAP ERP kullanan veya kullanmayan tüm bayi ve ana bayilerde kampanya, öneri, şikayet, haber, güncel son fiyatlar gibi bilgileri tüm bayilerin ayni anda izleyebilmesini de sağlıyor.

Proje kapsamında, tüm anabayiler kendilerine bağlı bayiler nezrinde hedef, ciro ve iletişim bilgilerini tek bir merkezden takip edebiliyor.

Mobilya sektörüne özgü SAP ERP uygulamaları sunuldu

Kurumsal yazılım uygulamaları alanında geniş bilgi birikimi bulunan Elsys, proje kapsamında mobilya sektörün farklı özelliklerini de göz önünde bulundurarak, ek uygulamalar sundu. Elsys tarafından mobilya sektörüne yönelik özel ürün katalogunun oluşturulduğu proje ile, ürünlere ilişkin resim, bilgi formu ve revizyon bilgilerinin katalog sisteminde tutulması sağlandı. Hangi kumaşın, hangi üründe ve ne renkte üretildiği gibi çesitli bilgilerin sistem üzerinden izlenebilmesini sağlayan proje sayesinde, “hatalı sipariş” de tarihe karıştı.