ERP HABER – Boydak grubunun önde gelen mobilya markaları Bellona, İstikbal ve Mondi, Türkiye genelindeki 15 ana bayi ve 2 binin üzerindeki bayilerin iş süreçlerini tek bir portal üzerinden yönetecek. Sunduğu çözümlerle fark yaratan Elsys’in mimarisini üstlendiği proje ile Boydak Türkiye’nin dört bir yanındaki bayilerle iletişimini hem hızlandırıyor, hem de geliştiriyor.

Türkiye’nin tanınmış mobilya markaları İstikbal, Bellona ve Mondi, Elsys danışmanlığında üretimden dağıtıma tüm süreçlerini SAP’ye taşıma hamlesinin önemli bir adımını bayi entegrasyonu ile attı. İstikbal, Bellona ve Mondi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 15 ana bayi ve 2 binin üzerindeki bayileri ile tek bir portal üzerinden eş zamanlı ve bütünleşik bir yapıda çalışacak.

Boydak Grubu’nun bu üç markasının farklı bölgelerdeki ana bayileri olan İspaş, Arı ve Orpaş’ta sistemin canlı kullanıma geçmesiyle, bayiler arası iletişimin güçlendirilmesi sağlandı. Tüm bayilerin portal üzerinden borç, alacak, hesap ekstresi ve fatura bilgilerini görebilmesi, hata payını en aza indirirken iş süreçlerinin verimini de artıracak.

Bayi yönetimi için portaller tek bir çatı altında toplandı

Bayi iletişimini bir yandan hızlandırırken bir yandan da geliştiren portal uygulaması; tüm bayi ve ana bayilerde kampanya, öneri, şikayet, haber, güncel son fiyatlar gibi bilgilerin aynı anda izleyebilmesini de sağlıyor.

Elsys danışmanlığında mobilya sektörüne yönelik özel ürün kataloğu oluşturulan proje ile, ürünlere ilişkin resim, bilgi formu ve revizyon bilgilerinin katalog sisteminde tutulması sağlanarak, hangi kumaşın, hangi üründe ve ne renkte üretildiği gibi çeşitli bilgiler sistem üzerinden izlenebiliyor. Bu sayede, “hatalı sipariş” de tarihe karışıyor.

Proje kapsamında ayrıca tüm anabayiler için bayilik onay sistemi, ziyaret programı, anabayilerin kendilerine bağlı bayileri bilgilendirmeleri ve anabayiye özel diğer uygulamalar portal üzerine taşındı.