ERP HABER – Kurt Kumaş CPM ERP ile Şirket İçi İşleyişe Disiplin Getirdi.

Kurt Kumaş, 2003 yılından beri Teknik Tekstil sektöründe dokumasız kumaş imalatı yapmaktadır. Üretiminin %40’ını Avrupa’nın her ülkesine ihraç eden firma, İstanbul Satış Ofisi ve Gaziantep Satış Ekibi ile yurtiçine de çalışmaktadır. Ürün gamında Türkiye’nin 2. büyük firması olarak 103 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Şirketin büyüme hızına uygun olan bir ERP çözümü arayışından sonra, 2013 yılının başında Sistem Bilgisayar danışmanlığında CPM ERP programında devam etme kararı aldı.

CPM ERP ‘nin getirdiği Avantajlar

CPM ERP’nin getirdiği faydalar üzerine Genel Koordinatör Cüneyt Gülmez şunları söyledi:

“Sarfiyatları anlık görebiliyoruz. Gelecekte bunun faydalarını daha iyi göreceğiz. Yeni kullanmaya başlamamıza rağmen aylık raporları çok kolay alabildik. Evrak onayının olması çok iyi bir özellik. Stok maliyetimizin zamanla düşeceğine inanıyorum. Disiplinli bir süreç yaşamamıza neden oluyor. Kurumsal şirket olma yolunda ilerlememize büyük katkı sağlıyor.

Bilgiyi Excel’de dağınık bir şekilde tutmaktan kurtulduk. Muhasebede kaybettiğimiz zaman ile personel gücünden tasarruf ettik.  Bir ERP programının bu kadar esnek olacağını düşünmemiştik. Doğru karar vermiş olmaktan çok memnunuz.

Sarfiyatlarımızı, hammadde kullanımımızı anında görüyoruz. Bunu devamında fazla stoklarımızı aşağıya çekmeyi planlıyoruz.  Onay sistemimiz tümüyle elektronik hale geldi, işler yöneticilerimizin kontrolünde yürüyor. Şirket içi işleyişe ciddi bir disiplin getirdik. Kurumsal şirket olmamız yolunda ilerlememize katkı sağladı.

İstanbul ofisimizde satış elemanlarımıza “şu kişiye satış yapma” dediğimizde satış gerçekleştikten sonra bilgimiz oluyordu. Şimdi bunu sistem üzerinde kontrol edebiliyoruz. Yöneticilerimiz anında doğru kararı verebiliyor. Böylece satıştaki hatalarımızın öne geçmeye başladık. Aylık, yıllık analizleri almamız eskiden uzun zaman alıyor ve dağınıklık nedeniyle hata yapılıyordu.  CPM Master ERP’de her şeyi anlık ve net alabileceğimizi biliyoruz. Ocak-Şubat 2013 için raporlarımızı aldık.
Çok zaman kazandık.  Analiz ve karşılaştırmaları yapabilmek bizi hem disipline edecektir, hem de maliyetlerimizi düşürecektir. Yapımız bu sayede kurumsallığa doğru gidiyor. Bu da herkesin sorumluluğunu ve yetkisini daha net görmesini sağlıyor. Yöneticilerimiz doğru bilgilerle hızlı kararlar alabilmektedir.

CPM Master ERP seçimimiz öncesi çok yazılım incelendi. CPM Master ERP paket program olmadığını farkettiriyor. Ticari program bilgisi olan birisi; hızlı ve düzenli bilgi girişinin programdaki önemini anlar. Bu özellik bile çok ciddi bir fark bence. Bizdeki sistem tamamen otomasyona döndü. Eskiden bunun için zaman ve personel bulundurmamız gerekiyordu. Şimdi stok kartlar olsun, muhasebe kartları olsun otomatik açılabiliyor.”