Global kurumsal uygulamalar şirketi IFS, boya üretiminde dünya lideri olan Jotun’un IFS Applications™ kullanımını Avrupa, Asya ve Amerika’daki ek tesislerini kapsayacak şekilde genişlettiğini duyurdu. Anlaşma yaklaşık olarak 19 milyon Norveç Kronu değerinde lisans içeriyor.

jotun2

Norveç merkezli Jotun, 69 şirket, 36 üretim tesisi ve 90′dan fazla ülkedeki faaliyetleri ile konut, gemicilik ve sanayi pazarlarında yüzey koruyucu ve dekoratif boyalar ile kaplama üretimi yapıyor. Jotun 2003 yılından bu yana, imalat, finans, satın alma ve tedarik zinciri gibi kritik iş süreçlerini desteklemek için IFS Uygulamaları kullanımını dünya genelinde 20′nin üzerinde ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti.

Bu iddialı büyüme hedeflerini desteklemek ve süreç verimliliği ve şeffaflığını en üst düzeye çıkarmak için Jotun, merkezî IFS ERP çözümünü ek 2.000 kullanıcıyı içerecek şekilde genişletmeye karar vermiştir.

“Yıllarca IFS ile çalıştıktan sonra, dünya genelindeki yeni ülkeleri de kapsayacak şekilde daha da büyümeye hazırlanıyoruz,” diyor Jotun CEO’su Morten Fon. “Bunu mümkün olan en verimli şekilde başarmak için bize merkezî bir platform ve tek tip bir çalışma biçimi sunabilecek, çevik ve güvenilir bir kurumsal iş sistemine ihtiyacımız var. IFS Uygulamaları’nın bu hedefe ulaşmamızda bize yardım edeceğine inanıyoruz.” Dedi.

IFS İskandinavya CEO’su Glenn Arnesen “Jotun’un boya endüstrisinde lider bir üretici olarak gelecekteki büyümesine destek olabildiğimiz için çok heyecanlıyız,” diye açıklıyor. “IFS Uygulamaları’nın merkezî, küresel bir çözüm kanalıyla kapsamlı ERP yeterlilikleri sunmak üzere benzersiz biçimde konumlandığına inanıyor ve uzun ve karşılıklı olarak yararlı işbirliğimizin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Jotun Türkiye de bu genişletme kapsamında IFS ERP Uygulamaları’na geçecek olan ülkelerden birisi. Bu kapsamda başlayacak olan IFS ERP çalışmaları hakkında IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay şunları söyledi. “IFS Türkiye olarak Jotun gibi dünya devi bir markanın Türkiye implementasyonunda destek olmaktan çok mutluyuz. Bu durum IFS’in dünya genelindeki gücünü de anlatan en iyi örneklerden biri olacaktır.” Dedi.

Jotun Hakkında

Jotun Grubu Dekoratif Boya ve Performans Kaplamaları (Denizcilik, Koruyucu ve Toz Kaplamalar) satışından sorumlu yedi bölgeye ayrılan bir matris organizasyondur. Şirket 21 ülkede 36 üretim tesisine, 44 ülkede 69 şirkete sahiptir ve dünya genelinde 90′ın üzerinde ülkede temsil edilmektedir. Daha fazla bilgi için, lütfen ziyaret edin: www.jotun.com