MEDA AB, merkezi İsveç’te bulunan, 55’in üzerinde ülkede kendi organizasyonları bulunan ve 2900 çalışanıyla faaliyet gösteren, cirosal hacmi ile dünyanın en büyük ilaç firmaları arasında yer alan Meda Türkiye, 2007 Aralık ayından bu yana Türkiye ilaç pazarındaki tüm iş süreçlerini CPM ERP ile yönetiyor.
CPM ERP

Meda Türkiye Ülke Müdürü Funda Evirgen Gücer, CPM Yazılım AŞ ile birlikte gerçekleştirdikleri projeler ve ERP sistemleri hakkında tecrübelerini şu şekilde aktardı:

NEDEN CPM ERP ?

CPM’le Novartis Ciba Vision kariyerim sırasında tanıştım. Novartis Ciba Vision’da CPM Yazılım ile birlikte geliştirdiğimiz özel projelerdeki başarısı, elimizdeki paket programın yetersizliği ve esnek ve geliştirilebilir yapısından dolayı CPM ERP’yi tercih ettik. Novartis Ciba Vision’daki memnuniyetimiz Meda Türkiye’de de CPM ERP’yi tercih etmemize sebep oldu.

Meda Türkiye’de özellikle ilaç sektörünün en sıkıntılı süreçlerinden olan fason üretim maliyetlendirmesi, imha, promosyon stoklarının seri bazında takibi ve kullanıldığı zaman giderleştirilmesi, yurt dışı raporlama, gider bütçe yönetimi, sözleşme takibi, ihale, kongre masraf yönetimi, saha personeli masraf takibi ve onay süreci gibi konuların hepsi çözüldü. İK’dan demirbaş yönetimine, satıştan satın almaya, fason üretimden muhasebeye tüm iş süreçlerimizi de CPM ERP üzerinde takip ediyoruz.

CPM Çözüm Ortağı PRODA tarafından geliştirilen ERP uygulaması ile tam entegre çalışan Meda Intranet sayesinde tüm şirket içi bilgi akışı online ortamda sağlanıyor. E-Learning projesi ile tüm şirket içi eğitimler, sınavlar ve değerlendirmeler de yine online olarak yürütülüyor. Önümüzdeki yıllarda da PRODA ile yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu projelerden bazıları: Tüm kurumsal satın alma sürecini web ortamında yürüteceğimiz Meda Online İhale Yönetimi; kongrelerde yaşanan yoğun iş takibini, davet yönetimi, masraf yönetimi ve satın alma sürecini takip edeceğimiz Meda Kongre Yönetimi; özellikle saha personelinin tüm masraf ve onay sürecini web ortamında ve tamamen CPM ERP ile entegre yürüteceğimiz Web Masraf Girişi.

2010 yılından itibaren PRODA danışmanlığında iş süreçlerini tekrar gözden geçiren ve güncelleyen Meda Türkiye olarak, Meda AB tarafından her yıl yapılan iç denetimlerde, sistem tarafında tam not alıyoruz.