ERP HABER – Hastanecilikten, medikal cihaz üretimine ve distribütörlüğüne, ilaç depolarından ilaç üreticilerine dünya liderlerinin kullandığı entegre yazılım teknolojisi SAP ERP uygulamaları, Türkiye’de Çözümevi Danışmanlık tarafından başarıyla uygulanıyor. 

Son yılların gözde yönetim ve entegre yazılım sistemi ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) kavramı, Türkiye’de yaygınlaştıkça, bu teknolojinin dünya lideri SAP, Çözümevi Danışmanlık’ın sektördeki tecrübesi ile medikal çözümlerini sunmaya devam ediyor. SAP ERP ’nin en önemli özelliği olan tüm iş süreçlerinin tek bir yazılım üzerinden yönetilebilmesi sayesinde, medikal sektörde stok takibinden satış faaliyetlerine, varsa üretimden kalite kontrolüne, insan kaynaklarına ve tüm finans & muhasebe işlemlerine her şey tek merkezden, kontrol altında ve hatasız gerçekleştirilebiliyor. RF-ID El terminali /barkod entegrasyonları ve hatta robotik sistemlerin entegrasyonları sayesinde sistem kolay, hızlı, kişi bağımsız ve sorunsuz bir takip imkanı sağlıyor.

Medikal SAP ERP

SAP ERP,  “en iyi iş yapış modelleri” firmalara sunuluyor

İlaç, medikal ekipman, hastane ürünleri ve bioteknoloji alanlarında 120 ülkede 1000’i aşkın sektör şirketinde kullanılan SAP sistemi, Türkiye’de faaliyet gösteren küçük büyük tüm şirketlere uyarlanabilir bir altyapı barındırıyor. Smith & Nephew, Zimmer, St. Jude Medical, Cardinal, Hospira, Gambro, B. Braun, Boston Scientific Stryker, Guidant, Becton Dickinson, Fresenius, Roche Diagnostics, Philips Medical Medtronic, Siemens Medical, Tyco Healthcare, Baxter, GE Medical, Johnson & Johnson, Toshiba, Philips, Agfa, General Elecronics gibi medikal ürünler endüstrisindeki;  Hema Quebec, Nagano Healthcare Cooperative, Munich University Hospital gibi sağlık merkezlerindeki ve Aventis, AstraZeneca, Cardinal Health, Perrigo gibi ilaç endüstrisindeki SAP kullanıcısı global firmaların “iş yapış modelleri” Çözümevi tarafından Türkiye’deki firmalara danışmanlık hizmeti kapsamında uygulamalı olarak öneriliyor. Örneğin, Çapa Medikal stok ve tüm satış takibini SAP sistemi üzerinden yapma kararı alarak daha da büyürken, Draeger Medikal Türkiye ise Almanya merkezinde kullanılan SAP sistemi sayesinde kendi SAP sistemleriyle haberleşme ve sipariş takiplerini online yapabiliyor, tüm satış, servis hizmetlerini aynı sistemde gerçekleştiriyor.

Dünyanın en gelişmiş muhasebe-finans uygulaması sayesinde rakipsiz sistem

SAP ERP modüler yapısında dünyanın en iyi muhasebe ve finans uygulamalarını içerdiğinden, maliyet takibi, karlılık analizleri kolayca yapılabiliyor. Tüm yasal raporlamalar ve faturalar sistemden otomatik alınabilirken, SAP iş zekası uygulamaları kapsamında yöneticilere şirketleriyle ilgili projeksiyonlar sunulabiliyor, istenen her tipte rapor çıktısı, kapsamlı yönetim raporları sağlanabiliyor. Özellikle SAP ERP sayesinde muhasebe departmanları, günlerini rapor harcamakla geçirmek zorunda kalmıyorlar.

Büyümenin Formülü İçin Yapılan Yatırım Kısa Zamanda Geri Dönüyor

SAP sistemine geçmek ve tüm iş süreçlerini tek sistemde devreye almak için yapılan yatırımların kısa sürede kazanca dönüştüğünü söyleyen Çözümevi Danışmanlık Genel Müdürü Hakan Çolak şöyle belirtiyor: “Yaşam bilimleri dünyanın en değerli ve faydalı hizmet alanları içinde yer alıyor. Çözümevi olarak, ülkemizde, vizyonu geniş ve işini doğru yapmak isteyen her tipteki firmayı güçlendirmeye hazırız. SAP yatırımının prestijin ötesine bir anlamı var. Ana amaç, işinizi daha kolay, daha verimli ve daha hızlı yapmak. Bu da şirketin karlılığına en az %12’lerde yansıyor. Hatta stok maliyetlerini kontrol altına alan büyük firmaların yılda 1,2 milyon USD’lik tasarrufları sistem sayesinde yaptıklarını izliyoruz. Özellikle şirketlerimizin kriz döneminde mutlaka SAP yatırımlarına ağırlık vermelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu dönemde iyileşmenin formülünü kullanan firmaların, kriz ardından tartışmasız üstünlük kazandıklarına hep tanık olduk”