Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım, 2015’i büyüme hedeflerini gerçekleştirerek geride bıraktı. 2016 ise Mikro Yazılım açısından yine istikrarlı bir büyümeyi işaret ediyor. Firma, yaptığı açıklamada, İnsan Kaynakları yatırımlarını sürdüreceğini, çalışan sayısını artıracağını duyurdu.

Mikro Yazılım, 2015 yılını öngörülen hedeflerini geçerek ciddi bir büyüme ile tamamladı. Firma, 2016’nın da kendileri açısından istikrarlı bir büyümeyi işaret ettiğini, 2016 yılı içerisinde yatırımlarına devam edeceklerini ve çalışan sayısını artıracaklarını açıkladı.

mikro yazılım alpaslan tomus

Mikro Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Tomuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2015 yılı pek çok açıdan farklı sektörler için belirsizlikler yılı oldu. Türkiye, 2 seçim dönemi yaşadı. Mikro Yazılım olarak bu olumsuzluklardan etkilenmeden şirketimizi ve pazar payımızı önemli oranda büyütme olanağı bulduk. Bu durum 2016 için bizi daha da cesaretlendiriyor. 2016 için OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) verileri biraz karamsar bir tablo çizse de, Mikro Yazılım olarak uzun vadeli planlarımıza paralel gelecek yılın olumlu geçeceğini ve  istikrarlı büyümemizin devam ettiği, pazar payımızın arttığı yeni bir yıl olacağını düşünüyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada, Mikro Yazılım olarak çok geniş yelpazede müşteri portföyüne sahibiz

Mikro Yazılım, kurulduğu günden bu yana genişleyen ve büyüyen müşteri portföyü ve bayi ağı, başlı başına ülkemizdeki yazılım pazarının geliştiğinin önemli bir göstergesidir. Bugün geldiğimiz noktada, Mikro Yazılım olarak çok geniş yelpazede müşteri portföyüne sahibiz ve çok farklı sektörden pek çok şirketin kurumsal, ticari ve e-devlet uyumlu süreçlerini hayata geçirmeye devam etmekteyiz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde de özellikle e-devlet tarafındaki hareketli sürecin bu ilgi ve eğilimi artıracağı görüşündeyiz.”

2015 yılı Mikro Yazılım açısından bir dönüşüm sürecinin başlangıcıydı.

Tomuş, geride bıraktığımız 2015 yılının firma açısından nasıl bir değişim sürecine sahip olduğunu da şöyle anlattı: “2015 yılı Mikro Yazılım açısından bir dönüşüm sürecinin başlangıcıydı. Uzun vadeli gelişim planımızın ilk adımlarını 2015 yılında attık ve gerek şirket gelirleri gerekse de pazar payı anlamında ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. 2016 yılında ise müşterilerimize hizmet kalitemizi ve satış kanalımızın yetkinliklerini artıracak yeni yatırımlara devam edeceğiz. Söz konusu yatırımlar gerek altyapı, gerekse de yeni ürün ve hizmetler ekseninde olacak. Gereksinimlere paralel olarak da çalışan sayımızı büyütmeyi düşünüyoruz.

Hedefimiz kısa ve orta vadede Türkiye pazarındaki konumuzu daha da güçlendirerek, uluslararası arenada da bölgesel bir çözüm sağlayıcı olarak konumlanmak.

Biz Mikro Yazılım’da yaklaşık 30 yıllık  bilgi ve deneyimi, daha ileri düzeye taşıyacak nitelikte bir süreç yürütüyoruz. Tüm süreçleri yeniden ele alıp ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri sürdürülebilirlik kriteri ile hayata geçiriyoruz. Müşteri memnuniyet düzeyimizi, hizmet kalitemizi, eko sistemimizdeki katma değerli hizmetlerimizi artırarak Türkiye ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bu çalışmalarımıza paralel müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla iletişimimizi güçlendirerek potansiyel müşterilerimizle de modern ve farklı kanallardan iletişim kuruyor olacağız. Hedefimiz kısa ve orta vadede Türkiye pazarındaki konumuzu daha da güçlendirerek, uluslararası arenada da bölgesel bir çözüm sağlayıcı olarak konumlanmak.”