Türkiye’nin önde gelen kurumsal ve ticari yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım, 12 Temmuz 2017 tarihinde Bilişim 500 Araştırması ve BEETECH 2016 Performans Değerlendirmesi kapsamında 2 farklı ödüle layık görüldü.

Mikro Yazılım Bilişim 500’de “Türkiye Merkezli Üretici ERP Yazılımı Kategori Birincisi” olurken, BEETECH 2016 Performans Değerlendirmesi’ne göre ise “Küçük Ölçekli Firma” kategorisinde, “Ar-Ge Ciro” dalında ödül almıştır.
Türkiye Bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi kapsayan ve şirketlerin kendi performanslarını ölçme ve rekabetteki yerlerini görme şansını yakaladıkları Bilişim 500 Araştırması sonuçları, 12 Temmuz 2017 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlenen bir törenle açıklandı. BT Haber ve M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. tarafından şirketlerin 2016 yılı net satış gelirlerine göre yapılan araştırmada, Mikro Yazılım, Türkiye Merkezli Üretici ERP Yazılımı Kategori Birincisi olmuştur. Mikro Yazılım adına ödülü; Mikro Yazılım Eş Genel Müdürü Alpaslan TOMUŞ aldı. Mikro Yazılım Eş Genel Müdürü Alpaslan TOMUŞ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Mikro Yazılım, Türkiye’nin önde gelen kurumsal ve ticari yazılım şirketleri arasında yer alıyor. Son yıllarda rotamızın yönünü, Türkiye ekonomisinin dinamosu olan KOBİ’ler olarak belirledik. Mikro Yazılım, KOBİ’lerin sağlıklı büyüme ve şirketlerini doğru yönetmeleri süreçlerinde onlar için bir Dijital Dönüşüm partneri olarak konumlanmıştır. ‘Mikro Yazılım: Büyümek isteyen her şirkete lazım.’ sloganı ile yola çıktığımız bu süreçte, yaptığımız çalışmaların karşılığını almak bizim açımızdan hem yaptığımız işlerin doğruluğunu teyid ediyor hem de daha hızlı ilerleme yönünde bizi motive ediyor.” dedi.

Aynı gün Four Seasons Bosphorus Otel’de düzenlenen BEETECH 2016Performans Ödül Töreninde ise Mikro Yazılım, Küçük Ölçekli Firma Kategorisi Ar-Ge Geliri Birincilik ödülüne de layık görülmüştür. Mikro Yazılım adına ödülü Mikro Yazılım Eş Genel Müdürü Murat SAKARYA aldı. Sakarya, yaptığı konuşmada; Mikro Yazılım’ın şirketleri büyütmek adına özellikle bir Dijital Dönüşüm partneri olarak önemli adımlar attığını, bu adımları atarken de Ar-Ge’nin de önemli bir yer teşkil ettiğini dile getirmiştir. Sakarya: “Mikro Yazılım, firmaları büyütürken kendisi de hızlı bir büyüme sürecini en sağlıklı şekilde yönetmektedir.” şeklinde konuştu.