Minerva Cloud ERP hizmetinin ilk firması olan Minerva’nın KOBİ’lerde sunmuş olduğu komple iş yönetim sistemi bir çok başarıya imza atıyor.

Minerva Cloud

2000 yılından beri % 100 WEB tabanlı ERP çözümleri ile müşterilerine hizmet veren Minerva Yazılım; 2004 yılında Minerva Cloud’a ilk müşterisini almış ve son zamanlarda yazılım firmalarının yatırım yapmakta olduğu Cloud hizmet sağlayıcılığının öncüsü olmuştur. Bu tarihten itibaren birçok başarılı projeye imza atan Minerva, 2015 yılı başından itibaren web tabanlı uygulamaları ile farklı sektörlerin ihtiyaçlarına kapsamlı ve uygun çözümler sunarak daha da arttırmıştır.

2015 yılının ilk üç ayında 10’dan fazla Cloud ERP projesi ile sektörün bu yöndeki tüm ihtiyaçlarını kapsayabilecek bir yapıya sahip olduğunu ispatlamıştır. Minerva Cloud’u sunmuş olduğu geniş kapsamlı ERP çözümü ile dünyada bu işin öncü firmaları arasında gösterilmektedir. Özellikle halihazırda geliştirmiş olduğu sistem ve altyapısının Cloud’a en uygun yapıda olması sayesinde çok hızla büyüyen ve yazılım geliştirmek isteyenler içinse bir altyapı oluşturulması hedeflenmiştir.

Minerva Yazılım’ın son aylarda hayata geçirdiği projeler incelendiğinde Cloud’un sadece KOBİ’ler değil büyük firmalar tarafından da tercih edildiği görülmektedir.

Minerva Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Koray Serbest’e firmaların bu konudaki eğilimlerinin başlıca nedenlerini sorduk.

Orta ve büyük ölçekli firmalar bilgi teknolojileri yatırımlarını neden Cloud’a yapıyorlar?

Koray Serbest “firmaların bu konuda farklı nedenleri var ancak hepsinin ortak nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz”:

  • Cloud hizmeti şirketlerin uzun vadede IT yatırımlarını azaltmaktadır
  • ERP projelerinde ilk maliyetlerin %80 oranında düşmektedir
  • Donanım için yatırım yapılmasına gerek yoktur
  • Sunulan çözümün sürekli gelişen bir yapıda olması ve esnekliği nedeniyle şirket ihtiyaçlarının daha kısa sürelerde çözümlenebilmesi mümkündür
  • Sunulan Cloud hizmeti ile beraberinde bakım destek hizmetinin sunulması nedeniyle şirketler için ayrıca bakım maliyeti doğurmamaktadır
  • Server bakımı, yedek alma gibi hususların Cloud’da yer alması sayesinde bu tür hataların ortadan kalktığı ve daha güvenilir sistemlere sahip olması.

Koray Serbest “diğer bir konu ise müşterilerimizin en çok çekindiği bilgi güvenliği konusunda ise Minerva Cloud’un sunmuş olduğu birçok güvenlik yapısı sayesinde Cloud hizmetinin internet bankacılığı kadar güvenli bir seviyeye taşınmasıdır. Biz Minerva Yazılım olarak yeni trendleri her zaman yakından takip etmeye devam ederek her konuda önceden olduğu gibi öncü olmaya ve 28 yıllık bilgi birikimimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Minerva Cloud çözümlerini Doğtaş ve Kelebek Mobilya, Türkiye ve Dünya çapında yer alan 350 mağazasının yönetimi, siparişlerin toplanması, B2B kanalı, Satış süreçlerinin merkezi bir yapıda yönetilmesi için Minerva ile anlaştı. Ayrıca gerektiğinde mağazaların ve bayilerin kendi muhasebe, müşteri ilişkileri, insan kaynakları ve stok yönetiminin de entegre bir şekilde Minerva üzerinde kurgulanabilmesi imkanı sunulacaktır.

Otomotiv sektörünün global firmalarından Begel, üretim, finans, muhasebe, satış, pazarlama, müşteri ilişkileri ve lojistik yönetimi dahil olmak üzere tüm süreç ve operasyonunda Minerva Cloud ERP kullanmaktadır.

İtalyan Gimatic markasının Türkiye Ofisi Gimatic Otomasyon Minerva Cloud ERP uygulamaları ile süreçlerini verimli bir şekilde yönetmektedir.