3 binden fazla müşterisi ve 1 milyonun üzerinde kullanıcısıyla 60 ülkede kurumsal yazılım alanında hizmet sunan IFS, 2004 yılında girdiği Türkiye pazarında ise 500’den fazla işletme ve 20 bine yakın kullanıcıyla çalışmalarına devam ediyor. IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, IFS’nin Türkiye’de en çok kurulumu yapılan ikinci global ERP yazılımı olduğunu söylüyor. “Stratejimizin özünde müşterilerimizi ‘akıllı şirket’ haline getirmek yatıyor” diyen Öztürk, özellikle aile şirketlerini farklı çözümlerle dünyayla rekabet eder konuma getirdiklerini de kaydediyor.
IFS Applications Ergin Öztürk

60 ülkede faaliyet gösteren global kurumsal yazılım şirketi IFS, ağını her geçen gün daha da genişletiyor. Şirket, Türkiye’de ise 15 yıldır varlığını sürdürüyor. Yeni teknoloji trendlerini hızlı bir şekilde kendi sistemlerine entegre ederek sektörde fark yarattıklarını söyleyen IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, “Global tecrübemizi endüstri uzmanlığımızla birleştirerek çözüm üretiyoruz” diyor. loT bulut ve mobilitedeki yeni kavram ve teknolojileri IFS Applications sistemine dâhil ederek müşterilere sunduklarına da değinen Öztürk, IFS Lobby İş Zekâsı Çözümü, IFS loT Business Connector gibi uygulamalarla sektördeki konumlarını daha da güçlendireceklerini de sözlerine ekliyor.
Ergin Öztürk, IFS’nin hem globaldeki hem de yereldeki konumunu ve şirketlere sunduğu uygulama ile çözümleri şu şekilde anlatıyor:

“LİDER KONUMDAYIZ”

“IFS olarak dünya genelinde 60 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Birçok araştırma kuruluşu tarafından lider olarak gösterilen ve konumlandırılan bir global kurumsal yazılım şirketiyiz. Dünyanın en büyük nükleer enerji santrali, Amerika’nın en büyük demir-çelik şirketi, Amerikan Hava Kuvvetleri, BMW’nin en büyük üç fabrikası, Volvo, Saab, Emirates, Loched Martin, Jotun gibi dünyanın sayılı isimleri süreçlerini IFS ile yönetiyor. IFS’in dünya genelinde 3 binden fazla müşterisi ve 1 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor.
Rekabette geride kalmak istemeyen her şirket için dijital dönüşüme uyum sağlamak daha da kaçınılmaz oluyor. IFS’in kendi sektöründe fark yaratan özelliklerinin başında yeni teknoloji trendlerini hızlı bir şekilde kendi sistemlerine entegre etmesi geliyor. Global tecrübemizi endüstri uzmanlığımızla birleştirerek çözüm üretiyoruz. loT {Internet ofThings), Cloud (Bulut) ve mobilite alanlarında yaşanan yeni kavram ve teknolojileri IFS Applications sistemine dâhil ederek müşterilerimize sunuyoruz. IFS çözümleri, ‘Servis ve Varlık Yönetimi’, ‘Proje Yönetimi’, ‘Üretim Yönetimi’ ve ‘Tedarik Zinciri Yönetimi’ olmak üzere dört çekirdek alanda geliştiriliyor.

 “HIZLA BÜYÜYORUZ” 

Türkiye ofisimizle ise 2004 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Aradan geçen zamanda, Türkiye’de oldukça hızlı bir büyüme trendiyle 500’den fazla işletmeye ve 20 binin üzerinde kullanıcıya ulaştık. Otomotiv, makina, inşaat, savunma sanayii, metal, gıda, gemi inşa, kimya, elektronik, servis gibi hemen her alanda IFS Applications sistemini kullanan ve her geçen gün büyüyen müşterilerimiz var.
Durmazlar Makine, KVK Teknoloji, Hakan Plastik, Aytaç Gıda, Koska, Samet Kalıp, Makel Elektrik, Bursa Çimento ve Beton, Çemtaş, Noki, Teknorot Otomotiv, FNSS Savunma, SKT Otomotiv, Sinpaş İnşaat, Seranit, Müzekart, Dearsan Tersanesi, Gülermak, Makyol, Petlas ve Jotun, müşterilerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamda farklı sektörlerde 500’den fazla işletme ve 20 bine yakın kullanıcıyla Türkiye’de en çok kurulumu yapılan ikinci global ERP yazılımı haline geldik.

“IFS LOBBY İŞ ZEKÂSI ÇÖZÜMÜMÜZ VAR” 

IFS Applications 9 ile birlikte müşteriye sunulan kullanıma hazır IFS Lobby İş Zekâsı Çözümü’müz var. Bu çözümle IFS olarak, ERP alanında bir ilke imza atıyoruz.
Şirketlerde uzun süreçler alan, çok yüksek yatırım maliyeti gerektiren ve pek çok şirketin ayrı bir proje olarak değerlendirdiği ‘Bl-İş Zekâsı’ projelerini, yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıran IFS Applications 9 ile birlikte sunuyoruz.
IFS Lobby İş Zekası Çözümü, kullanıcı ve rol spesifik olarak kolaylıkla dizayn edilebilen ekranları, dashboardlar ve portallarıyla yöneticilere büyük kolaylık sağlıyor. Son kullanıcılar için hiçbir kod bilgisine gerek kalmadan aynen bir gazete sayfası yapar gibi oluşturutabilen rapor ekranlarıyla maksimum görsellikte raporlar almak mümkün oluyor.

“BULUT BİLİŞİM” 

IFS, web tabanlı yapısı ve sanal sunucularda çalışabilmesi sayesinde çok uzun zamandır bulut bilişim alanında hizmet veriyor. Müşterilerimize şu an hem kendi ortamlarında sanallaştırılmış sunucular üzerinde, hem de bulut servis sağlayıcılarının sağladığı altyapılar üzerinde PrivateCloud IFS Uygulamaları’nın kurulumunu yapıyoruz.
IFS loT Business Connector adlı yeni ürünümüzle ise işletmeniz için önemli veya kritik olan tüm datayı lokasyon ayırt etmeksizin anlık olarak toplayabilme olanağı veriyoruz. IFS tamamen mobil teknolojilerle uyumlu çalışıyor. Aynı zamanda Touch Apps adını verdiğimiz özel uygulamalarla pek çok spesifik işlem gerçekleştirilebiliyor.”

”DÜNYAYLA REKABET EDEBİLEN TÜRK ŞİRKETLERİ YARATIYORUZ”

NİTELİK DAHA ÖNEMLİ:  Stratejimizin özünde müşterilerimizi ‘akıllı şirket” haline getirmek yatıyor. IFS olarak temel amacımızı; ‘cirosal ya da personel büyüklüğünün ötesinde, dünyayla rekabette öncü, vizyoner yönü kuvvetli, hızlı, dinamik, kendi kurallarını kendileri oluşturabilen şirketler oluşturmak’ olarak belirledik.

BÜYÜYEN AİLE ŞİRKETLERİ: Türkiye’de ekonominin gücünü oluşturan şirketlerin yüzde 90’ını aile şirketleri oluşturuyor. Bu şirketler, bazen ikinci nesil bazen üçüncü nesil tarafından yönetiliyor. Biz de Türkiye’de özellikle büyüyen aile şirketlerine yol gösteriyoruz. Türkiye’de hizmet verdiğimiz 15 yıldır, çoğu orta büyüklükte olan pek çok şirketi dünyayla rekabet eden, kendi alanının en akıllı şirketleri haline getirmeyi başardık.

2T FORMÜLÜ: Bu noktada IFS olarak ‘2T Formülü’nü aile şirketlerine sunuyoruz. Şirketi büyütürken babanın kozu ‘(T)ecrübe’ iken oğulun kozu (T)eknoloji’ oluyor. Bu bağlamda aile şirketleriyle çalışırken babanın (T)ecrübesini oğulun (T)eknolojiye yatkınlığıyla birleştiriyor ve bu 2T ile dünyayla rekabet edebilir Türk şirketleri yaratıyoruz.

IFS APPLICATIONS 9: Türkiye’de pek çok aile şirketi, işlerini IFS Applications ile büyütüyor. ‘IFS Applications 9’ ile dünyaca kabul görmüş iş süreçlerini şirketlerin rekabetteki farklılıklarını da göz önünde bulundurarak Türk şirketlerine uyarlıyoruz. Ürünümüzün esnek ve ölçeklendirilebilir olması büyük bir avantaj sağlıyor.