EMEA bölgesi, 2008 mali yılı için (31 Mayıs 2008 tarihinde biten), 2007 mali yılıyla kıyaslandığında %32’lik bir artışla, ABD GKGMİ bazında 7,9 milyar dolarlık ciro yapıldığını rapor etti. 2008 Mali Yılı için, yeni yazılım lisansları cirosu önceki yıla göre %35 arttı.

Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL), 2008 mali yılı ve 2008’in dördüncü çeyreği süresince geniş çaplı endüstri sektörleri piyasasında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde sunduğu ürünleriyle geniş çaplı müşteri kazanımına devam ettiğini doğruladı.

Oracle

EMEA bölgesi, 2008 mali yılı için (31 Mayıs 2008 tarihinde biten), 2007 mali yılıyla kıyaslandığında %32’lik bir artışla, ABD GKGMİ bazında 7,9 milyar dolarlık ciro yapıldığını rapor etti. 2008 Mali Yılı için, yeni yazılım lisansları cirosu önceki yıla göre %35 arttı. EMEA bölgesi için dördüncü çeyrek GKGMİ cirosu, yeni yazılım lisansları cirosunun %41 oranında artışıyla birlikte, geçen senenin aynı dönemine oranla %34 yükselerek 2,7 milyon dolar oldu.

Oracle Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanvekili Sergio Giacoletto yaptığı açıklamada, “EMEA’da göz alıcı bir çeyrek ve mükemmel bir yıl oldu. Başarımız, Oracle’ın müşterilere, önceden entegre edilmiş olan ve açık standartları temel alan veritabanı, ara katman yazılımı, işletme performans yönetimi ve ticari bilgi toplama ve raporlama çözümleriyle birlikte yatay ve endüstriye özel uygulamalardan oluşan güçlü bir portföy sağlama stratejisini temel almaktadır. Müşteriler, birkaç geniş stratejik yazılım çözüm ortağına güvenmek istiyor ve gittikçe artan biçimde Oracle bellek uygulamaları, ara katman yazılımları ve veritabanı alanında satın alım yapıyorlar. Kazanım stratejimizin başarısını bir kez daha kanıtlayacak şekilde, kazanılmış ürün setlerimizin tamamında mükemmel bir yükselme gördük.” dedi.