ERP HABER – Oracle Türkiye Direktörü Öner Naçar; Business Accelerators ile 30-60 gün gibi sürelerde, endüstrinin, birikimini içeren bir hosted yapı sayesinde hızlı dizayn edilip hayata geçen bir yapı söz konusu. Bu, kuruluşlara süre manasında çok ciddi avantajlar getiriyor.

İş yazılımları şirketi Oracle, kısa süre içinde ERP uygulamalarını kullanmaya başlayarak getirilerinden yararlanmak isteyen işletmeler için Oracle Business Accelerators çözümünü sunuyor. Oracle Business Accelerators’ın, Türkiye lansmanı, bugün, Hyatt Regency Oteli’nde gerçekleştirildi.

Oracle Business Accelerators Teknoloji Çözümü

Oracle Türkiye Direktörü Öner Naçar, en iyi iş süreçlerinin hızlı bir şekilde işletmelere uyarlanmalarını sağlayan teknoloji çözümü ile ilgili sorularımıza şu cevapları verdi;

ERP HABER; Firmalar,ERP’ye neden ihtiyaç duyuyorlar?

Öner Naçar; Satın almadan sevkıyata giden süreçte tüm departmanların entegre bir biçimde birbirleriyle hareket etme ihtiyacı ve bilgiyi yönetmek yükü, şirketleri ERP yatırımına itiyor. Ama, ERP derken, bir yandan şirketi yapılandırıyorsunuz, bir diğer yandan da bu dönüşümle birlikte gelişmiş bir teknoloji yardımıyla sizin DNA yapınıza uygun bir uyarlama yapıyorsunuz.

Müşterilerimizden topladığımız beklentileri bir araya getirerek, bir dizayn yapıp, test ederek devreye almamız Türkiye ortalamasında yaklaşık 8 ay ile 2 yıl arasında bir sürece tekabül ediyor. Yurt dışı için bu süreler daha fazlaydı. Orta ölçekli firmalar için ERP zamanla daha olağan bir hale geldi. Oracle Accelerator vasıtasıyla kullanıcılara şirket bünyelerine uyabilecek çözümler sunuyoruz. Biz, aylar hatta yıllar sürebilecek projeleri 30 gün ila 6 haftalar gibi süreçlere indirdik. Otomotiv endüstrisinde örneğin 2 yıl alabilecek bir süreci, ortak bir kapsamda anlaşmak kaydıyla, 4-5 ayda bitirebiliyorsunuz. Sonuç itibariyle, bu hızlandırıcıların amacı; orta ve ya büyük ölçekli şirketlerin yapmaları gereken teknolojik alt yapı yatırımını, maliyet, iş modelleri ve süre yönüyle standart bir yapıda sağlamak.

Dolayısıyla, Oracle Business Accelerators çözümü, ERP projelerinin daha hızlı ve daha standart bir yapıda ve en iyi deneyimleri içinde barındırarak yapılmasına olanak sağlıyor. Burada biz yüzde 70′lere varan bir zaman tasarrufundan bahsediyoruz ki bu da maliyet avantajı demek.

ERP HABER; Bunu, diğer çözümlerden ayıran ne gibi özellikleri var?

Öner Naçar; Bu, merkezi bir sistem. Accelerator dediğimiz iş ortaklarımız, merkezi bir yapı üzerinden bunu kullanarak konfigürasyonu sağlıyorlar. Ve müşterilere, konfigüre edilen yapıda ürünler sevk ediliyor. Tekil olmasının bir başka avantajı ise standart supporttan yararlanabilmesi. Yani, her müşteride ayrı bir uygulama olup, her müşteriye özgü bir şey yapmanız gerekmiyor. Standart kapsamı belirlediğiniz için problemlerin çözümünde sunulan kolaylıklarda faydalanıyorsunuz. İkincisi, donanım, lisans ve danışmanlığın hepsini paket yapıp, Oracle Financing ile 3 yıla varan operasyonel maliyetle kullanabiliyorsunuz. Piyasada diğer rakip olarak nitelendirilebilecek şirketler, konfigüre ettikleri sistemlerin bir klonunu alarak bunu oraya adapte ediyorlar. Biz ise şablonlarımızı oluşturarak, bir araya getirerek kurguluyoruz. Yani, müşteriye özel değil, en iyi deneyimlerin olduğu yapıyı müşterilerimize adapte etmeye çalışıyoruz.

Rakiplerimiz modelleri; tek şirket, tek hesap planı, tek coğrafya gibi konumlandırıyorlar. Accelerator’da ise böyle bir şey yok. Eğer şirket realitesi 3 şirket olmayı , 3 coğrafyada faaliyette bulunmayı gerektiriyorsa bunu da kurgulayabiliyorsunuz. Dolayısıyla statik değil, dinamik bir yapıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla, çoklu dil desteğine, çoklu hesap planı desteğine, çoklu defter yapısına ve normal ERP projelerinde olduğu gibi destekleyebilmek de sistemin önemli bir ayrıcalığını oluşturuyor.