Oracle’ın, SAP’yi büyük boyutlu hırsızlıkla suçlamasının üzerinden neredeyse 3 ay geçti. Ve gelinen noktada SAP’ye büyük bir fatura çıkması ihtimali söz konusu.

İddiaların başlangıcı, 2006 sonuna kadar uzanıyor. Buna göre, Oracle’ın, PeopleSoft ve J.D.Edwards ürünlerine destek sağlamak için anlaştığı SAP’ye ait TomorrowNow isimli şirketin, Oracle’ın bazı bilgilerini ‘indirdiği’ ortaya çıkmıştı.

Oracle

TomorrowNow isimli şirket çalışanlarının, müşteri şifrelerini çözerek Oracle veri tabanında kayıtlı kullanıcıların bilgilerini elde ettikleri ve daha sonra bunları SAP’ye ilettikleri iddia ediliyor.

Bu arada Oracle’dan Kaliforniya’daki mahkemeye yapılan açıklamada, davalı tarafın(SAP) sorumluluğu bulunan ve ilgili materyalleri içeren bilgileri henüz ulaştırmamış olması sebebiyle şirketin zararın boyutu hkkında tam olarak bilgi sahibi olmadığı belirtildi. Değeri tam olarak tespit edilememekle birlikte zararın, minimum bir kaç yüz milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir meblağ olabileceği belirtiliyor.

SAP’den yapılan açıklamada ise; “Oracle, zarar olarak beyan ettiği rakamı açıkça abartmaktadır. Davanın açılmasının üzeerinden 1 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına karşın kuruluş, halen tam olarak zararının ne olduğunu açıklama konusunda açıklmada bulunmamaktadır” denilerek Oracle iddialarını ispatlamaya davet edildi.

Almanya merkezli SAP, halen dünyada büyük şirketlere sunduğu yazılımlarla otomasyon ve kaynak kullanımı konularında çözümler sunan şirketler arasında önde bulunuyor. Oracle, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği yazılım şirketleri satın almalarıyla SAP’nin tahtını zorluyor.

SAP, daha önce yaptığı açıklamada TomorrowNow çalışanlarının, uygunsuz bir şekilde PeopleSoft’a ait bazı materyalleri indirildiğini kabul etmişti.