ERP HABER – Türkiye’de Trafik Mühendisliği ve Karayolları Yatay ve Düşey İşaretleme alanında üretim, servis, uygulama ve donanım sağlayıcısı olan Özgürler Trafik, yurtiçi çalışmalarında ve yurtdışı büyüme hedeflerinde CANIAS ERP’den destek alacak.

Türkiye’nin kapasite kullanımı olarak sektöründeki en büyük firması olan Özgürler Trafik, kurumsallaşma yolundaki çalışmalarını bir ERP yazılımı ile birleştirmeden kurumsallaşmayı tamamlamış olamayız düşüncesi ile başlattığı ERP projesinde CANIAS ERP ile yürümeye karar verdi. Proje detayları ve seçim süreçleri hakkında geçirdikleri aşamaları anlatan Özgürler Trafik Genel Müdür Danışmanı Yalçın Çetin, iş süreçleri takibinin ve raporlamanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. ERP öncesinde stokların takibi, proje maliyetlerinin hesaplanması, üretim ve saha planlama sorunları gibi problemlerinden bahseden ÇETİN, bu sorunları aşmak için en uygun ERP yazılımını aradıklarını ve CANIAS ERP’yi tercih ettiklerini belirtti.

ERP seçim süreçleri hakkında “Yazılım seçerken önce bir proje ekibi oluşturduk, birlikte ihtiyaçlarımızı ve seçme kriterlerimizi belirledik. Kriter ve bütçe oluşturmak zor oldu. İnternetten araştırmalar, fuar ve firma ziyaretleri, program demoları inceleme gibi uzun bir süreç izledik. Proje ekibi bu kriterlere göre yazılımları eledi. En son kalan 3 firmanın değerlendirmesini yaparak ortak bir karar aldık ve CANIAS ERP’yi seçtik.” dedi.

Neden Canias ERP ?

CANIAS ERP’yi seçme nedenlerini anlatan Yalçın Çetin, CANIAS ERP’nin üretim planlama modülü ve yazılım esnekliğinin dikkatlerini çektiğini, CANIAS ERP’deki aktivite takibini çok beğendiklerini; sonlu planlama özelliği, yazılımın esnekliği ve IAS’nin kendi yazılım geliştirme dili TROIA’nın da çok dikkat çekici olduğunu vurguladı. Ayrıca Çetin, IAS’nin satış ekibinin müşteri yaklaşımı, güven verici tavırları ve sunum becerilerinin de seçimde etken olduğunu söyledi.

1970′li yıllarda E. Nezih Özgür tarafından şahıs firması olarak kurulan, 1988 yılında Özgürler Trafik İşaretleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti unvanını alan firma, en üst düzey üretim ve hizmet anlayışını, dünyada bulunan en son teknolojiler ile birleştirmeyi ve hizmetlerini yurtdışına taşıyarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı vizyon edinmiş. Ürün grupları içinde, yatay işaretlemede, termoplastik ve kompenantlı boya ve hazır çizgi uygulamaları, düşey işaretlemede, trafik işaret levhaları, bilgi ve kaplanmaüstü levhalar, sokak levhaları ve şehir mobilyaları, elektronik sistemler, trafik düzenleme ve güvenliği ekipmanları sayılabilir. Şu anda aralarında Türkiye’nin en büyük kamu ve özel sektör kuruluşlarının da bulunduğu 300′den fazla müşterisine teknik destek ve servis hizmeti de sağlamaktadır. Özgürler Trafik Türkiye pazarının tüm Trafik İşaret Levhası ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir.