ERP HABER – Protel tarafından geliştirilen M-Reports çözümü ile işletmelerin günlük raporları artık cep telefonundan takip edilebiliyor.

Konuk ağırlama sektörüne yönelik merkezi yönetim çözümleri sunan Protel, yeni bir çözüm geliştirdi. Bir satış noktası sistemi (POS) olan MICROS 3700 sistemine değer katmak amacıyla geliştirilen M-Reports ile kafe ve restoran gibi işletmelerin günlük raporları artık Java tabanlı cep telefonlarından izlenebiliyor. Bu çözüm ile kasadaki nakit akışı, satışlar ve işletmenin anlık durumu gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Protel’in Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirilerek kullanıma sunulan M-Reports çözümü, BlackBerry veya Java tabanlı uygulamaları destekleyen herhangi bir cep telefonunda kullanılabiliyor.

Anında bilgi akışını sağlayan M-Reports mobil raporlama sistemi, işini yakından takip etmek, daha hızlı rapor almak ve zamanı daha verimli kullanmak isteyen işletme yöneticileri için benzersiz bir çözüm olarak öne çıkıyor. M-Reports aracılığıyla işletmede çeşitli zaman aralıklarındaki ilerleyişe bakarak fiyat, menü değişikleri ve promosyon çalışmaları gibi yeni stratejiler geliştirebilmek de mümkün olabiliyor. Zincir işletmelere de uyum sağlayan bu sistem ile yönetici, tercihine göre tek bir işletmenin raporunu veya tüm işletmelerin konsolide raporlarını görüntüleyebiliyor.

Sadece MICROS kullanan işletme sahiplerinin şifreleriyle giriş yapabileceği ve çoklu dil desteği sunan M-Reports sisteminde, cep telefonu ekranından raporlar 3 ana başlık altında görüntüleniyor. Kasa raporları başlığı altında günlük, anlık ve işletmecinin belirlediği iki tarih arasındaki satışlar ile ödeme tiplerine göre para akışı görüntülenebiliyor. M-Reports’un satışlara yönelik bölümünde, anlık, belirli bir tarihte ya da belirlenen iki tarih arasında olmak üzere KDV oranlarına göre brüt ve net satış bilgisi takip edilebiliyor. Anlık restoran bilgisi kısmında ise gün içinde en çok satan 10 ürün ile en çok satış yapan 10 personelin bilgisi alınabiliyor ve anlık işletme durumuna göz atmak mümkün oluyor.