Başarılı işletmeler üretkenliği artırmak ve rekabet gücünü yükseltmek amacıyla teknolojiden yararlanırken bu dönemde rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacak 5 güncel teknoloji eğilimini derledik.

teknoloji

Kararlarınızı doğru verilere dayandırın

Belli gibi görünse de kolay değildir! Girişimciler birçok iyi karar verseler de bunlar içgüdüsel kararlar. Ancak işletmeniz büyüdükçe, karar verme sürecini somut verilere dayandırma gereği artar.

Neyse ki teknoloji ve bulut hizmetleri filtrelenmemiş verileri kullanışlı bilgiye dönüştürmenize yardımcı olabilmektedir. Microsoft Power BI gibi ücretsiz sunulan araçlar, ham verileri dönüştürerek eğilimleri görmenize yardımcı olabilen zengin görseller sağlamakta ve günümüzün birçok popüler bulut uygulamasından doğrudan veri çekebilmektedir. Bu, pazarınızı doğru anlamanıza ve genişleme ya da çeşitlendirme söz konusu olduğunda yaptığınız varsayımlardan pişman olmamanıza yardımcı olabilir.

Fatura edebileceğiniz çalışma sürelerinizi artırın

Giderek gelişen sesli ve görüntülü konferans araçları, yüz yüze toplantı için yol kat etme gereği olmadan müşterilerle iletişimi sürdürmek için Skype for Business gibi uygulamaların kullanımını daha yaygınlaştırıyor. Yolda geçen zaman, müşterilerinize ve onlara sağladığınız müşteri deneyimine daha faydalı olacak üretken çalışmalara dönüştürülebilir.

Masadan kalkın

Üretkenliği masada olmadığınızda da sürdürebilmek, günümüzün işletmeleri açısından önemli bir yetenek. Her yerden ve her zaman e-postalara hızlı yanıt verme, belgeleri her yerden güncelleme ve paylaşma, takvimleri yönetme gibi yetenekler, günümüzde birçok küçük işletme için oyunun kurallarını değiştiriyor.

Office 365 gibi teknolojiler işletmelere kendileri için en doğru olan yöntemle çalışma özgürlüğünü verirken, hızlı ve dijital etkileşim beklentisi yüksek olan müşterilerine bağlı kalmalarını da sağlıyor. Bu arada şirket genelindeki konuşmaların bir parçası olmayı da kolaylaştırıyor. Microsoft Teams gibi ekip sohbet araçları, tek bir ekip çalışma alanı üzerinden sahadaki satış personelinden karar vericilere herkesin güncel bilgileri edinmesini sağlıyor. Sanal çalışma alanları kullanmak fiziksel masa alanınızı ve genel ofis giderlerinizi rahatlatmanıza da yardımcı olabilir, ki bu ikisi de bir işletmenin kuruluş aşamasının erken evrelerinde büyüme açısından yük olabilir.

Sorunsuz dönüşüm

Dönüşümün mutlaka işin kesintiye uğraması ve yönetimin önündeki zorlukların yerine yenilerinin konması anlamına gelmesi gerekmez. Geçmişte ancak büyük şirket bütçelerinin harcı olan BT, bulut sayesinde bugün KOBİ’ler için erişilebilir hale geldi.

Buluta geçmek kendi sunucularınıza bağımlı olma zorunluluğunu da ortadan kaldırmakta, veri yedekleme ve olağanüstü durum kurtarma açısından size daha iyi bir pozisyon sağlamaktadır. Konumlarınızdan birinde elektrik kesintisi olması veya dizüstü bilgisayarlarınızdan birinin çalınması artık iş veya güvenlik açısından büyük kayıplar anlamına gelmiyor. Uzun dönemde bu, para tasarrufu getirdiği gibi güvenilirliği de artırır.

Başkalarının keşke bilseydim dediklerinden öğrenin

Ölçeğiniz ya da olgunluğunuz ne olursa olsun, teknoloji büyük olanaklar sağlar. Teknolojideki güncel yeniliklerden yararlanıyor musunuz? Siz de müşterilerinizle rakipleriniz kadar bağlı mısınız?

What I Wish I Knew e-kitabımızda beş küçük işletme sahibinin verimlilik artışında ve başarıya ulaşmada eğilimlerin ilerisinde gitmeyi nasıl başardığını okuyun.

Öykü Topal | Microsoft Türkiye Pazarlama İletişimi Yöneticisi, Microsoft Türkiye