ERP HABER – ESPRO ve INFOBIZ şirketlerinin tecrübelerini birleştirerek Mart 2009’da kurdukları BIZCON, SAP alanında müşterilerinin iş süreçlerini sürekli  iyileştirmeye önem veren yaklaşımıyla sonuç odaklı ve yenilikçi çözümler sunuyor. Geçmiş yıllarda Türkiye’de en çok “SAP Banka Entegrasyon Projesi”ni hayata geçiren BIZCON danışmanları, bu alandaki tecrübelerini yeni müşterilere ulaştırmaya hazırlanıyorlar. BIZCON danışmanlarının yönettiği yaklaşık 40 SAP Banka Entegrasyon Projesi arasında; P&G, Opet, Ülker Ambalaj, Danone, YKM ve Siemens gibi ülke ekonomisinde önemli yer tutan, kendi sektörlerinin öncüsü firmalar yer alıyor.

SAP Bankacılık Çözümleri Entegrasyonu

BIZCON SAP Banka Entegrasyonu çözümü ile internet bankacılığıyla yapılan tüm işlemler SAP sistemi içine taşınıyor.

Banka entegrasyon çözümleri kapsamında, online bankacılık uygulamalarıyla personel maaş ödemeleri, çek-senet işlemleri, ödeme emirleri, hesap ekstre bilgisi gibi işlemler çalışılan bankalarla tam bir entegrasyon içinde gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilebiliyor.

BIZCON, bünyesindeki güçlü yazılım ve teknik kadrosuyla sektördeki gelişmeleri takip ederek geliştirdiği Bankacılık Çözümü ile şirketlerin birlikte  çalıştığı tedarikçi, müşteri ve bayileri ile bankaları aynı platformda bir araya getirerek giriş tekrarları nedeniyle ortaya çıkan operasyon yükünü azaltıyor. Sadece birlikte çalıştığı firmalarda değil kendi personel ödemelerini de online sistem üzerine aktarmak mümkün hale geliyor. Böylece maaş ödemelerini de elle müdahale ihtiyacı olmadan gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Havale ve EFT işlemlerinde otomatizasyon ile ödemelerde olabilecek gecikmeleri ortadan kaldırıyor. Yapılan ödemelerle ilgili raporlar sayesinde ödeme tarihçesi ve cari işlemlerin sistemden takibi sağlanıyor.

BIZCON Bankacılık Çözümü Teknik Uygulamalar Grup Yöneticisi Arda BERKMAN sundukları çözümlere ilişkin yaptığı değerlendirmede “SAP Banka Entegrasyonu Uygulamaları, verdiğimiz birkaç günlük kısa süreli danışmanlık hizmetiyle hayata geçiriliyor. Yani firmalar az maliyet ile yüksek geri dönüş ve verim sağlıyorlar. Günümüz rekabet ortamında iş gücü ve kaynak kullanımının önemini göz önünde bulundurursak firmalara sunduğumuz bu hizmet bankacılık işlemlerini kolaylaştırmada varılabilecek teknolojideki en son nokta aslında.” dedi. Berkman, Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve TEB ile bankacılık entegrasyonunda çözüm ortağı olduklarını da belirtti.

SAP Bankacılık çözümleri çok geniş bir yelpazede sunuluyor

* Banka Çek-Senet Entegrasyonu
* Banka Telefon Entegrasyonu
* Banka Elektrik-Su-Doğalgaz Entegrasyonu
* Banka Giden EFT/Havale  Entegrasyonu
* MT940 Entegrasyonu ve Elektronik Hesap Özeti
* Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS)
* Sürekli Çek
* Personel Maaş Ödemeleri
* Otomatik Vergi-Bağkur-SSK Prim Ödemeleri

Ayrıca, BIZCON’un entegrasyon sağlanabileceği diğer konular arasında “Manuel Ödeme”, “Kasa

Uygulaması” ve “Ticari Kredi Kartları” yer alıyor

SAP Banka Entegrasyon Çözümleri – Avantajlar:

* Manuel işlemler azaltılarak hata yapma riskinin en aza indirilmesi.
* İş gücü kazancı sağlanması.
* Zaman ve kaynak  kullanımından tasarruf sağlanması.
* Kullanıcının sadece dosya alışverişini (gelen ve giden dosya) görmesi ve diğer bütün işlemlerin arka
* planda otomatik gerçekleşmesi.