ERP HABER – Kamu ve özel sektör kuruluşları, teknoloji devleri ile SAP Forum Ankara 2009’da bir araya geldi.  SAP Forum Ankara 2009’da; kamu ve özel sektör kuruluşlarının daha verimli olmasını ve Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermesini sağlayacak “e-dönüşüm” uygulamaları paylaşıldı. 

Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, kamu kurumlarına yönelik yeni uygulama ve çözümlerini 8 Aralık 2009 Salı günü Ankara Rixos Grand Otel’de gerçekleştirdiği SAP Forum Ankara etkinliğinde tanıttı. Tüm gün süren SAP Forum Ankara 2009’un açılışı, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker ve SAP Türkiye Kamu Sektörü Satış Müdürü Deniz Alpagut tarafından yapıldı.

“Açık Hedefler, Net Stratejiler ve Temiz Bir Gelecek teması ile düzenlenen SAP Forum Ankara 2009’da kamu sektörüne yönelik SAP çözüm ve hizmetleri, sektörel çözümler ve başarı hikâyelerine yer verildi. 5 paralel salonda, 16 farklı firma tarafından 25 sunumun gerçekleştirildiği etkinlikte; bilişim sektörünün önde gelen firmaları ile kamu ve özel sektör kuruluşları kendilerini geleceğe taşıyacak iş uygulamalarını tartıştı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker etkinlikte yaptığı konuşmada; “Kamu sektörüne yönelik standart çözümler son bir kaç yıldır tam anlamıyla kullanılabilir hale geldi. Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesi ve kalkınmasında, kamu ve özel sektör kuruluşlarının göstereceği performans çok büyük önem taşıyor. Teknolojinin etkin kullanımıyla işletmelerin verimlilikleri artmaktadır. Türkiye’de kamu ve özel sektör borçlarının kontrol edilmesi, bürokrasinin azaltılması, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, eğitim, sağlık, adalet gibi temel hizmetlerin çağdaş standartlara ulaştırılmasında iş uygulaması yazılımları çok etkin bir rol oynamaktadır. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları, ekonomik değişikliklere, coğrafi konuma ve hatta insan sağlığını tehdit eden koşullara göre farklılık göstermektedir. Zorda olan bir işletmenin ekonomik olarak desteklenmesi ile salgın bir hastalığın ülke içinde kontrolünün çözümü benzer yaklaşımları gerektirmektedir. Bu sorunların çözümü ve kontrolü, iyi bir teknoloji altyapısı ile oluşturulacak süreç takibi ve yönetimini gerektirmektedir. Teknolojinin var olma nedeni, olumsuz koşulları minimize etmek, hayatı kolaylaştırmak, işleri hızlandırmak ve biz vatandaşlara zaman kazandırmaktır” dedi.

SAP Forum Ankara 2009 etkinliğinde, SAP Türkiye ile birlikte IBM, Aselsan, Bizcon, Çözümevi, Zorlu Enerji, STFA, TEI, Metric Technology, DDI Teknoloji, Türk Telekom, STM, EMC, Milsoft, Siemens, Medyasoft da değişik konularda sunum ve başarı öykülerini paylaştılar.

SAP Forum Ankara 2009’a katılan firmalar; SAP kamu sektörü çözümleri, IBM sistemleri ile SAP entegrasyonu, SAP BusinessObjects çözümünün getirdikleri, bilgi yönetimi, iş zekası, veri ambarı, ücret yönetimi, raporlama ve bütçeleme, kurumsal kontrol, risk yönetimi, mevzuatlara uyumluluk, hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme, insan kaynakları yönetimi, kurumsal portal yönetimi, canlı raporlama ve “dashboard” uygulamaları, doküman arşivleme ve yönetimi gibi konularla ilgili sunumlar yaptılar. Türk Telekom, Zorlu Enerji, STM gibi alanlarının lider firmaları da, kendi bünyelerinde gerçekleştirilen örnek iş uygulamaları ve başarı öykülerini paylaştılar.