İş dünyasını bir araya getiren SAP Forum da; SAP’nin yeni CRM çözümü SAP CRM 2007, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e CeBIT Fuarı’nda gösterilen RFID: Akıllı Raf Teknolojisi ve iş yapış şekillerinin gelişmesine yardımcı olan Business Objects Türkiye’de ilk kez tanıtıldı.

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım firmalarından SAP’nin, Türkiye’de gerçekleştirdiği gelenekselleşen SAP Forum etkinliğinin onüçüncüsü 18 Nisan 2008 Cuma günü, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda çeşitli sektörlerden yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. SAP Forum’un açılışı, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, SAP AG Yönetim Kurulu Danışmanı Les Hayman ve IBM Genel Müdürü Eray Yüksek tarafından yapıldı. SAP AG Yönetim Kurulu Danışmanı Les Hayman, yurtdışındaki yeni iş uygulama ve yaklaşımlarını anlatarak şirketlere tavsiyelerde bulundu.SAP Forum 2008′in açılış konuşmasında SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, “16 çeyrek üst üste çift haneli büyüme gerçekleştirdik.2007′de yazılım gelirlerinde yüzde 13′lük büyüme elde ettik. Kurumsal SOA yol haritamızın tamamlanması ve Business Objects birlikteliği SAP’nin gücüne güç kattı. Geçtiğimiz yıl, ürün gelirlerinde yüzde 26, toplamda yüzde 45 büyüme kaydettik. 2007 yılında Türkiye’de 40′ı kanal üzerinden toplam 61 yeni müşteri kazandık ve kanal gelirlerinde yüzde 227 büyüdük” dedi.
SAP Forum 2008′de dünyada yeni kullanılmaya başlanan ve iş yapış şekillerinin gelişmesine yardımcı olan Business Objects, RFID: Akıllı Raf Teknolojisi ve SAP’nin yeni CRM çözümü SAP CRM 2007 çözümleri de, Türkiye’de ilk kez SAP Forum 2008′de tanıtıldı.

SAP Forum

SAP tarafından satın alınan ve SAP içinde bağımsız bir ticari birim olarak faaliyet gösteren Business Objects, SAP Forum da tanıtılan önemli konsept konulardan biriydi. Business Objects, insan, bilgi ve işletme arasındaki bağlantıyı kurarak iş dünyasının çalışma biçimini yeniliyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Mart ayında düzenlenen CeBit Fuarı’nda SAP AG CEO’su Henning Kagermann tarafından tanıtılan RFID: Akıllı Raf Teknolojisi, SAP Forum 2008′de demosu yapılan uygulamalardan biriydi. SAP’nin önemli bir AR-GE yatırımı sonucu geliştirdiği SAP CRM 2007 çözümü de ilk defa Türkiye’de SAP Forum da tanıtıldı.

SAP Forum 2008′de, “Patronlar Konuşuyor” ve “Proje Yöneticileri Konuşuyor” panelleri büyük ilgi gördü. Bu panellerde; değişik sektörlerden farklı ölçekli firmaların patronları ve SAP projelerinde önemli rol oynayan proje yöneticileri konuşmacı olarak yer aldı. Patronlar ve proje yöneticileri, işletmelerde üretim, planlama, stok yönetimi, maliyet ve karlılık gibi konularda başarılı olmak için neler yaptıklarını, karşılaştıkları sorunları nasıl çözdüklerini anlattı.

“Fikir Her Yerde” teması ile düzenlenen SAP Forum 2008′de; konularına göre ayrılan 13 salonda, SAP ve iş ortakları tarafından 78 sunum yapıldı. Etkinlik süresince otomotivden beyaz eşyaya, finanstan gıdaya değişik sektörlerde gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. Müşteri İlişkileri Yönetimi, Kurumsal Kaynak Planlama, Kurumsal Yönetim ve İş Zekası, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Ürün Ömrü Yönetimi, KOBİ, Tamamlayıcı Servis ve Çözümler, SAP NetWeaver konuları ile ilgili sunumlar yapıldı. Dikkat çeken sunum başlıkları arasında; “Tüpraş’ta ERP ve NetWeaver Uygulamaları”, “Barsan’da SAP ile Dünya Artık Daha da Küçük”, “Keskinoğlu SAP İle Hedef Büyütüyor”, “Arena Bilgisayar CRM 5.0 Uygulaması” yer aldı.

SAP Forum sadece IT yöneticilerini değil, bankacılık, otomotiv, gıda, inşaat, beyaz eşya, metal gibi çeşitli sektörlerden orta ve üst düzey yaklaşık 3 bin 500 yöneticiyi bir araya getirdi.