Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında lider teknoloji şirketi SAP, akademik dünyanın da desteğiyle inovasyon süreçlerini hızlandıracak yeni bir işbirliğine imza atıyor. 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında, Almanya’nın Potsdam şehrinde gerçekleştirilen 21. SAP EMEA Akademik Konferansı’nda duyurulan işbirliği ile Berlin ve Potsdam’da bir akademik inovasyon ağı kuruluyor.

sap

SAP Üniversite İşBirliği Programı (University Alliances), yeni nesil inovasyon süreçlerini hızlandırmak için, Hasso Plattner Enstitüsü (HPI), Potsdam Üniversitesi ve SAP® Innovation Center Network (İnovasyon Merkezi Ağı) ile işbirliği yapacağını duyurdu.  Üniversiteler arasında akademik inovasyon ağının kurulmasına öncülük edecek işbirliği, SAP müşterileri için de yeni fırsatlar anlamına geliyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki müşterileri, akademik inovasyon ağıyla, dünyanın önde gelen üniversitelerinin liderliğinde, dijital dönüşümden yararlanabilecek ve geleceğin girişimcileri ve liderleri olan öğrencilerle bağlantı kurabilecekler. Üniversitelerle ortak kurulacak inovasyon ağı ve Next-Gen projeler sayesinde, prototip tasarım ve uygulamalar,  SAP HANA Bulut Platformu aracılığıyla ve yakında Apple iOS işletim sistemiyle de dijital çağa uygun olarak dönüştürülebilecek.

Ölçeklendirme ve Dönüşüm Başkan Yardımcısı (Executive vice president and head of Scale, Enablement and Transformation), Bernd Welz işbirliği hakkında yaptığı açıklamasında; bir akademik inovasyon ağı kurmak üzere HPI ve Potsdam Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan ve büyük bir heyecan duyduklarını belirtti.

HPI’ın Bilim Enstitüsü Direktörü ve CEO’su Prof. Dr. Christoph Meinel ise: “HPI olarak,  SAP’nin New York’ta bulunan Yeni Nesil Laboratuvarı’yla ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyoruz. SAP müşterileri finansal hizmetler, medya, perakende gibi sektörlerin geleceğini belirleyecek olan Yeni Nesil Danışmanlık (Next-Gen) projelerinde, öğrenciler ile bağlantı kurabilecekler.” açıklamasında bulundu.

Potsdam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oliver Günther’de, Dijital dönüşümün merkezinde yer alan IT stratejileri, güvenlik, gizlilik, dijital değer yönetimi gibi alanlarda, lider araştırmacılarının elde ettikleri öngörüleri akademik inovasyonda paylaşmak için sabırsızlandıklarını belirtti. SAP SE İnovasyon Lideri (Chief Innovation Officer) Jürgen Müller ise üniversitedeki öğretim kadroları ve öğrencilerin yeni teknolojileriyle dijital dönüşüm süreçlerinin nasıl gerçekleştiğini artık görebileceklerini aktardı.

SAP,  üniversitelerle yaptığı işbirlikleri aracılığıyla, dünya çapında 103 ülkede 2.800’den fazla eğitim kurumuna kapılarını açıyor. Akademik inovasyon ağı ve Next-Gen Projeleri sayesinde; akademisyenler, üniversite öğrencileri ve genç yeteneklerin dijital işletmeler için kilit rol oynayan beceriler geliştirmeleri ve akademik dünyayla profesyoneller arasında bir köprü oluşturulması amaçlanıyor.