Kurumsal yazılım devi SAP, Türkiye’nin lider çok kategorili iç giyim moda perakende markası ve Avrupa’nın en büyük ikinci ince kadın çorabı üreticisi Penti’nin, günümüzde müşterilerinin hızla değişen ihtiyaçlarını karşılamak için iş süreçlerine bütünleşik bir bakış açısı getiren SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümünü tercih ettiğini duyurdu.

penti

İç giyim, bacak giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinde Türkiye’nin en sevilen ve tercih edilen kadın markası Penti, iç pazardaki konumunu güçlendirmenin yanı sıra global olarak da güçlü büyümesini sürdürmek hedefiyle çıktığı dijitalleşme yolunda SAP’yi seçti. Geçen yıl 71 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısıyla büyük bir başarıya imza atan Penti, Türkiye genelinde 63 ilde 336 , yurt dışında ise Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya 34 farklı ülkede 138 mağaza olmak üzere 474 mağazaya ulaştı. Türkiye’de pazar lideri olmanın yanında Avrupa, Ortadoğu ve Balkanlar’ı kapsayan bölgede hızla büyüyen Pentiİran, Arnavutluk, Kosova Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi hemen hemen tüm çevre ülkelerde pazar lideri olarak başarısını sürdürürken çevre ülkelerdeki bilinirliği ve marka gücünü global pazara taşımayı hedefliyor.

Eylül 2017’de pazara sunulan SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümü, moda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin dijital ekonominin gereklerini yerine getirmesine yardımcı olacak kapsamlı bir ürün ailesi sunuyor. Moda süreçlerini uçtan uca desteklemek üzere SAP Leonardo dijital inovasyon sisteminden yararlanan bu çözüm, operasyonel verilerden gelen anlamlandırılabilir içgörüler/öngörüler sağlıyor. Basit ve kullanımı kolay arayüzüne sahip bu çözüm ileperakendeciler iş süreçlerinin her noktasına erişebiliyor; hızla değişen ihtiyaçlara kolayca uyum sağlıyor, bölge, kategori, kanal ve ürün bazında gerçek-zamanlı raporlama mümkün hale geliyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) ve öğrenen makinelerden faydalanan bu dikey moda platformu sayesinde perakendeciler, kusursuz müşteri deneyimi sunmak için gerekli esnekliği ve çevikliği kazanıyor.

penti

Penti, SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business ile tümüyle müşterilerine odaklanırken, stok verimliliğini artırıyor ve yenilikçi ürünlerini pazara çok daha hızlı sunma imkanına sahip oluyor.

İhtiyacı Öngörerek Çözüm Üreten Platform!

Bu çözüm, perakendecileri güçlendirerek; müşterilerinin ihtiyaçlarını öngörmelerini ve bu ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamalarını sağlıyor. İşte, SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business’ın fark yaratan özellikleri;

  • Gerçek-zamanlı satışlara ve envanter bilgilerine dayalı omni-channel (çoklu kanal) tedarik operasyonu
  • İş süreçlerinde müşterilerin, envanterin ve satışların anlık görüntülenmesini sağlayan lider moda fonksiyonları
  • Tüm fonksiyonlarında perakendecilerin iş ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayan hızlı ve kolay bir kullanıcı deneyimi
  • Uyumlu veri modellerinikullanarak farklı sektör çözümlerini birleştiren tek platform

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, SAP ile iş birliklerini şöyle değerlendiriyor: “İş dünyası karmaşık hale geldikçe perakendeciler stok seviyelerini, ürünlerdeki değişiklikleri, tedarik zincirlerini ve benzeri unsurları gerçek-zamanlı olarak görme ihtiyacı duyuyor. SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business sayesinde tüm bu verilere tek bir noktadan erişebiliyoruz. Böylece yeni iş modelleri geliştirme sürecini hızlandırıyor, yeni gelir fırsatları oluşturabiliyor ve müşterilerimizin bizden bekledikleri deneyimi sunabiliyoruz.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise Penti ile iş birlikleri için şunları söylüyor: “SAP, dünya genelinde 378.000’in üzerinde müşterisinin bilgi teknolojilerine erişimini sadeleştiriyor;sürdürülebilir ve karlı bir büyüme yakalamasına destek oluyor. Bu vizyon ile Eylül ayında lanse ettiğimiz yeni ürünümüz SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve öğrenen makinelerden (Machine Learning) faydalanan bir moda platformu ve bu platform sayesinde şirketler, kusursuz müşteri deneyimi sunmak için gerekli esnekliği ve çevikliği kazanıyor. Penti’nin ülkemizin dijitalleşme yolculuğundaöncü bir rol üstlenerek, SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümünü dünyada ilk kez kullanan marka olması Türkiye moda endüstrisi için çok önemli bir gelişmedir. SAP Türkiye olarak Penti’nin inovasyon yolculuğunda yazılım ve teknolojilerimizle destek olmaktan ve birlikte çalışmaktan gurur duyuyor, köklü iş birliğimiz ile daha nice başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz.”