1986 yılından bu yana Türkiye’nin ve dünya pazarının Rulman ve güç aktarım ürünleri ihtiyacını karşılayan satış ve pazarlama firması SAYGILI RULMAN, iş süreçlerinin yönetimi için canias ERP’yi tercih etti. canias ERP’nin kullanılmaya başlanması ile birlikte SAYGILI RULMAN’nın iş süreçlerindeki pozitif değişimleri her birimin yetkilileri ile konuştuk.

Bize Saygılı Rulman’ dan bahseder misiniz?

 Gülnihal Saygılı Tekin; SAYGILI RULMAN Türkiye’nin ve Dünya pazarının Rulman ve Güç Aktarım Ürünleri ihtiyacını karşılayan bir satış ve pazarlama firmasıdır. 1986 yılında 50 m2’ lik bir dükkânda ticari hayatına başlamıştır. Bugün 10.000 metrekarelik kapalı alanda 13.500 palet kapasiteli bir tesiste, genç yeteneklerle ve dinamik kadrosuyla günden güne büyümektedir.

Mevcut kullandığınız ERP sistemini neden değiştirme ihtiyacı duydunuz?

 Gülnihal Saygılı Tekin; Firmamızın günden güne büyümesine bağlı olarak gelişen iş süreçlerine, bir süre sonra mevcut programımız yanıt veremez hale geldi.  Bilgiye ulaşamıyor, kontrol edemiyor, rapor ve karar mekanizmalarında sorunlar yaşıyorduk.

Tüm bu sorunları çözebilecek, her sürecimizi yönetebileceğimiz modüllere sahip, esnek ve geliştirilebilir bir sistem arayışına girdik. Sektörel deneyimi, yaygın kullanımı, güçlü referans portföyü ve esnek altyapısının sağladığı avantajlar ile arayışımızı noktaladığımız isim, canias ERP oldu.

canias ERP Projesinin SAYGILI RULMAN’a sağladığı avantajlardan bahsedebilir misiniz? Şu anda projede hangi aşamadasınız?

Ozan Dükkancı (ERP Yönetmeni); canias ERP’nin bize sağladığı en büyük avantaj belirsiz ifadeler yerine, veriler ve sayılarla konuşabilmemiz oldu.

Satış siparişinden faturanın kesilmesine kadar iç ve dış satınalma, depo ve envanter yönetimi, finans ve muhasebe gibi tüm operasyonları birinci fazda devreye aldık. Şu an ise ikinci faz olan B2B ve mobil uygulamalar üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor.

Aynı zamanda, canias ERP birden fazla program ile yönetilen süreçleri tek bir platformda yönetmemize olanak sağladı. Esnek yapısı sayesinde dilediğimiz raporları hızlı bir şekilde oluşturabiliyoruz. Aynı zamanda bize özel bilgi ve süreçleri standart ekranlara uyarlayabiliyoruz.

 canias ERP CRM modülü ile birlikte SAYGILI RULMAN Satış süreçlerindeki değişim hakkında bilgi verebilir misiniz?

 Orhan Çevik (Yönetim Kurulu Başkanı); Satış temsilcilerimiz canias ERP’nin IOS ve Android uygulamaları ile web tabanlı B2B portalı sayesinde tüm aktivitelerini sisteme entegre bir şekilde mobil olarak girebiliyorlar. Bu sayede CRM üzerinden detaylı ziyaret çizelgeleri ve raporlar elde edebiliyoruz. Ayrıca bayilerimiz ve müşterilerimiz B2B uygulamaları ile siparişlerini verip, kredi kartı kullanarak online ödeme yapabiliyorlar.

canias ERP’nin Satınalma ve Satış modülleri ile SAYGILI RULMAN’da neler değişti?

Cüneyt Ahlat (Satış ve İç Tedarik Yönetmeni); canias ERP’nin SAYGILI RULMAN için geliştirilen satış modülündeki sipariş ekranları ile müşteri ve ürün grubuna ait tüm bilgileri tek bir ekranda görebiliyoruz. Bu sayede hızlı bir şekilde siparişleri oluşturabiliyor ve gerekli aksiyonları alabiliyoruz.

canias ERP’nin Dış Ticaret Modülünün SAYGILI RULMAN’a sağladığı avantajlar nelerdir?

Ali Osman Kale (İthalat ve İhracat Operasyon Sorumlusu); canias ERP’nin Dış Ticaret Modülü ile yurtdışı siparişlerimizde takip etmemiz gereken tüm belgeleri, statüleri ile beraber izleyebiliyoruz. Böylece yoldaki mallara dahi müşteri bazında rezervasyon koyup başka bir müşteriye satılmasını önleyebiliyoruz.

Depo ve stok yönetiminde canias ERP öncesi ve sonrası SAYGILI RULMAN’da neler değişti?

Hasan Sağıroğlu (Depo Sevkiyat Sorumlusu); Depo yönetiminde hangi malzemenin hangi rafta olduğu bilgisi bizler için oldukça önem taşıyor. canias ERP’nin el terminali ve barkod uygulamaları ile raflarımızı doğru bir şekilde yönetebiliyor envanterimizi parti bazında rezerve statülerine göre takip edebiliyoruz.

SAYGILI RULMAN Finans süreçlerinden bahseder misiniz? canias ERP öncesi nasıldı? canias ERP sonrası nasıl oldu?

Pelin Derin (Planlama Sorumlusu); Satış & Pazarlama firması olduğumuz için ürün maliyetleri bizim için çok önemli. canias ERP ile Saygılı Rulman’ a özel maliyet ekranları geliştirdik. Böylece reel maliyet hesabı yapıp, anlık olarak raporlayabildiğimiz için fiyat vermede sorunlar yaşamıyoruz.

Fatma Çam (Finans Müdürü); canias ERP’nin hayatımıza girmesiyle müşterilerimizin cari hesaplarını takip edebildiğimiz özel raporlar geliştirdik. Böylece müşteri ve plasiyerlerimizin tahsilat performansını kolaylıkla değerlendirip takip edebiliyoruz. Finansman süreçlerimizi anlık yönetebiliyoruz. B2B sistemi ile devreye aldığımız sanal pos entegrasyonu sayesinde müşterilerimizin kredi kartına taksitlendirme yapabiliyoruz. Ayrıca 1.1.2016 tarihinden bu yana e-Defter mükellefiyiz ve canias ERP ile e-Dönüşüm entegrasyonumuzu da tamamladık.

canias ERP’yi başka firmalara tavsiye eder misiniz? Neden?

Bilal Saygılı (Yönetim Kurulu Başkanı); Sadece standart uygulamalar değil şirketimize özel geliştirmeler yapabildiğimiz, tüm süreçlerimizi entegre bir şekilde yönetebildiğimiz esnek bir program olan canias ERP’yi gerek satış gerek üretim yapan tüm firmalara tavsiye ederim.