ERP HABER – Sybase, PowerDesigner ve Kurumsal Mimari konulu seminerlerini gerçekleştirdi.

İşletmenin bütününü görebilmeyi, alınan kararlarda riskleri minimize etmeyi ve şirketlerin çeviklik kazanmasını sağlayan, özellikle sistem mimarlarının ve CIO’ların büyük bir ilgi ile bekledikleri Kurumsal Mimari ve bu alanda lider ürünlerden olan Sybase PowerDesigner, Sybase’in düzenlediği etkinliklerde ilgililere aktarıldı.

Kurumsal ve Mobil yazılım alanında bir sektör lideri olan Sybase, 11 Mayıs 2010 Salı günü Ankara Rixos Otel’de, 13 Mayıs 2010 Perşembe günü İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirdiği PowerDesigner ve Kurumsal Mimari konulu seminlerde Kamu, Finans ve Telekom sektörlerinden katılımcılar yoğunluktaydı.

Sybase Türkiye Genel Müdürü Levent Şensezgin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, PowerDesigner genel özellikleri aktarıldı. Etkinlik, Sybase Evangelist takımında yer alan Sybase Uzman Mimarlarından Jeff Pryslak’ın “Mimariden yaralanarak işletmeye avantaj sağlamak” ve “Başarılı bir kurumsal mimari için PowerDesigner’daki frameworklerin entegrasyonu” konulu iki sunumu ile devam etti. Şirketlerde yoğun iş süreçlerinden ve ekosistemlerden kaynaklanan karmaşıklıkları çözümlemeye imkan tanıyan Kurumsal Mimari’nin detaylarını ve buna yönelik dünyaca kabul görmüş kurumsal mimari frameworklerin kurumsal mimaride kullandıkları stratejilerden bahsedildi.

Seminerin ikinci bölümünde Sybase PowerDesigner partneri Imperitech Yönetici Ortağı Güliz Çapar Kurumsal Mimari Modellemenin şirketlerdeki IT yönetimi süreçlerini nasıl güçlendirdiğini ve Imperitech’in bu süreçlerdeki rolünden bahsetti. Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Doç. Dr. Erkan Tın ve Stratek Ar-Ge yöneticisi Dr.Erkan İnan PowerDesigner uygulamaları ve başarılarını aktarırken, İstanbul’da Anadolu Bilişim Hizmet’lerinden Emre Toptancı PowerDesigner projeleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul etkinliği Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan bir gezi ve ardından Fenerbahçe Vapuru’nda Haliç manzarası eşliğinde düzenlenen kokteylle son buldu. Ankara etkinliği de yine Rixos Grand Ankara Otel’de yapılan kokteyl ile son buldu.