ERP HABER – İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ve Elsys iş birliğiyle düzenlenen “Tekstilde Bilişim ‘le Değişim Fırsatları” konulu toplantıda, sektörün rekabet gücünün fiyat indirimine değil, katma değere dayalı olarak artırılması için yazılım sistemlerinin katkısı ele alındı. Var olan iş gücü, stok gibi kaynakların “kurumsal kaynak planlama” çözümleri sayesinde daha etkin kullanılmasıyla verimlilik ve karlılığın artacağı vurgulandı. Bu alanda yaptığı yatırımla küresel pazardaki duruşunu güçlendirmiş, yaşayan bir örnek olan Kardem Tekstil’in başarı öyküsü, bizzat Genel Müdürü Zeki Erdoğan tarafından paylaşıldı.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile tekstil sektörüne yönelik bilişim uygulamaları alanında pek çok proje deneyimine sahip Elsys’in iş birliğiyle düzenlenen “Tekstilde Bilişimle Değişim Fırsatları” başlıklı toplantı, 18 Mart 2009′da gerçekleştirildi. İTKİB Dış Ticaret Kompleksi’nde 100′ün üzerinde tekstil sanayicisi, yönetici ve bilişim uzmanlarını ağırlayan toplantıda, sektörün bilişimden nasıl daha fazla yararlanabileceği ve rekabetçi gücünü bu yolla nasıl artırabileceği konuşuldu.

Tekstil sektörünün önderlerinden İHKİB eski Başkanı Nuri Artok, toplantının açılış konuşmasında “Daha hızlı, rekabetçi, esnek ve hatasız çalışmak için ne yapabilirim, sorusunun yanıtını büyük oranda teknolojinin içinde bulabilirsiniz.” dedi.

Elsys Genel Müdürü Savaş Komban, fason üreticiler, tedarikçiler, bayiler gibi birçok kurumla iş birliği halinde çalışan tekstil şirketlerini tedarik zincirinin birer halkası olarak tanımlayarak, “Bu halkalar birbirine ne kadar entegre çalışırsa operasyonel mükemmellik de o kadar artacaktır.” şeklinde konuştu. Komban ayrıca işletme içi verimlilik başlığı altında, değişiklikleri yönetebilmek, anlık satışları, maliyetleri, stokları takip edebilmek için kaliteli veriye sahip olmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Elsys Profesyonel Hizmetler Direktörü Amere Oakman, “Kurumsal yol haritanızda, size yol gösteren unsurların başında kurumsal yazılım çözümleri geliyor. Bu çözümleri başarıyla uygulayabilmek için insan kaynağınızın bakış açısının da aynı yönde olması büyük önem taşıyor.” dedi.

Toplantı kapsamında, bilişime yatırım yaparak verimliliğini artıran Kardem Tekstil’in Genel Müdürü Zeki Erdoğan ise global oyuncu olabilmek için uzun yıllardır teknolojiye yatırım yaptıklarını belirtti. İş süreçlerini SAP ile yöneterek hatasız sevkiyat gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, sipariş dönüş hızlarının artması ile rekabet avantajı sağladıklarını vurguladı. Tüm süreçlerini  entegre ederek hız, esneklik kazandıklarını ve verimliliğin arttığını söyleyen Erdoğan, “SAP ERP, kurumun dijital sinir sisteminin bütününü sağlıyor.” şeklinde konuştu. SAP ERP ile Türkiye’de tekstil sektöründe ilk kez “tedarikçi ilişkileri yönetimi” uygulamasını hayata geçiren şirket olduklarını belirtirken, böylelikle tüm satın alma süreçlerinin İnternet ortamına taşındığını dile getirdi.