Türk Telekom SAP projesi, SAP Forum da 2007 Yılı En İyi Proje Ödülü ne layık görüldü.

Türk Telekom un ERP projesi, SAP Forum da 2007 Yılı En İyi Proje Ödülü ne layık görüldü. Türkiye’nin en büyük SAP projelerinden biri olduğu iddia edilen uygulamanın altı ayda hayata geçirildiği bildirildi. SAP Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre; operatörün 230 farklı iş yerinde toplam bin 800 kullanıcı tarafından kullanılan SAP sisteminin, coğrafi yaygınlık ve kullanıcı sayısı açısından Türkiye’nin en büyük SAP projeleri arasında yer alıyor.
Ödülü kuruluş adına kabul eden Türk Telekom Finans Başkanı Ersin Topçuoğlu, projenin 6 ayda hayata geçirilmesinde katkısı olan kurum çalışanlarına ve uygulama danışmanlığını veren Siemens’e teşekkür etti. Topçuoğlu bu projenin gerçekleştirilmesinin Türk Telekom en önemli hedefi olan hizmet kalitesine de olumlu yansıyacak önemli bir adım olduğunu belirtti.

ERP
Finans Başkanlığı himayesinde Finansal IT Direktörlüğü tarafından yürütülen proje, 25 Haziran 2007 de başladı. 27 haftada tamamlanan birinci fazda Türk Telekom un SAP üzerinde çalışan tüm finansal, satın alma ve stok yönetimi süreçlerinin tamamında SAP sistemi ECC 6.0 sürümü uygulamaya alındı. SAP ERP çözümüyle iş süreçlerinde verimliliği artıran Türk Telekom dönüşüm projesiyle, şirketin finans yönetimi, satın alma yönetimi ve stok yönetimi süreçleri şeffaflaştı. Kuruluş bünyesinde uygulanan SAP yazılım çözümleri, kurumun finans, lojistik, insan kaynakları ile kurumsal yönetim ve karar destek süreçlerindeki ihtiyaçlarını karşılayacak.