Türkiye üretim sektörünün önde gelen kurumları, 1-2 Kasım tarihlerinde Sapanca NG Otel’de bir araya gelerek, sanayinin dijital yol haritasını çizdi. “Sanayinin Geleceği: Dijital, İnovatif ve Karlı” teması ile gerçekleşen zirvede, teknoloji, ürün ve hizmet sağlayıcıları ile üretim sektörünün en etkili kurumlarının BT ve Üretim Yöneticileri, dijital dönüşümü şekillendiren en son teknolojileri, stratejileri ve önceliklerini tartıştı.

üretim-

Endüstri 3.0’dan 4.0’a geçiş konusundaki deneyimlerin paylaşıldığı etkinlik, üretimin dijitalleşmesi için gerekli yatırımlarla global üretim trendlerinin tartışıldığı eşsiz bir platform olarak Türkiye’de sektörün geleceğine dair net bir bakış sağladı.

IDC Türkiye Direktörü Nevin Çizmecioğulları, “Günümüzde işletmelerin çoğu rekabetçi güçlerini kaybetmemek ve verimliliklerini arttırmak için teknolojik yatırımlara yönelmiş durumdalar. Dijital dönüşümün, Türk imalat sanayiinin yüksek katma değerli üretime geçişini kolaylaştıracağına ve küresel pazarda sürdürülebilir bir şekilde rekabet gücü kazanmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Sadece inovatif ürün ve servislerden değil, aynı zamanda tamemen yeni oluşturulan iş modellerinden bahsediyoruz.”

IDC Türkiye Kıdemli Araştırma Analisti Ayşe Kaptanoğlu, Üretim Zirvesi’nde, globaldeki üretim trendleriyle, üretim sektörünün gelecek vizyonundan, üretim sektörüne özel önümüzdeki yıllar için IDC’nin duyurmuş olduğu tahminlerden, Türkiye’deki üretim sektörü BT yöneticilerinin teknoloji yatırımlarıyla ilgili önceliklerinden ve yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Kaptanoğlu’nun yapmış olduğu sunumda, üretimde dijital dönüşümün sadece dünyada değil, ülkemizdeki kurumlar tarafından da önceliklendirmeye başlandığı görüldü. Akıllı üretim dendiğinde dikkat edilmesi gereken unsurlar, sektördeki bu anlamda örnek olabilecek başarı hikayeleri, dijital dönüşüm adı altında yapılan tüm yatırımlarin kurumlara geri dönüşü ve kazancı detaylıca anlatıldı. Ayşe Kaptanoğlu şunları vurguladı: “Şu ana kadar üretim sektöründeki her kurumun ortak hedefi maliyetleri kotrol altına alıp, karlılığı arttırmaktı. Artık günümüzde kurumların, yeni nesil teknolojileri kendi bünyelerine entegre ederek, dijital dönüşüm yolculuğuna çıktıklarını, süreçlerini gözden geçirdiklerini, inovasyona ve müşteri memnuniyetine daha fazla önem verdiklerini, yeni yeteneklere olan ihtiyaçlarının daha çok arttığını görmekteyiz. Türkiye’de sektörde değişim ve dönüşüm başladı, geride kalan bu avantajı yakalayamayacak.”

80 sektör yöneticisinin katılımı ile gerçekleşen “Üretim Zirvesi”, dijital dönüşüm girişimleri ile uygulama stratejileri üzerinde yoğunlaşan bilgilendirici sunumlar ve interaktif panellerle fikir paylaşımlarına olanak verip, sanayi analitiği, ürün yaşam döngüsü, büyük veri, bulut, akıllı otomasyon, sosyal uygulamalar, nesnelerin interneti, 3D baskı teknolojileri, tedarik zinciri optimizasyonu ve yeni nesil güvenlik konularında eşsiz bir platform sağladı.

üretim

2018 Üretim Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen IDC Üretim Teknoloji Ödülleri için yarışan projeleri, CIO ve akademisyenlerden oluşan jüri ekibin değerlendirdi. 2018 yılının ödül kazanan projeleri kategori bazında şu şekilde:

Big Data & Analytics / Büyük Veri & Analitiği
1. Vestel Ticaret A.Ş. Plastik Enjeksiyon Makineleri Setup Parametrelerinin Dijital Ortamda Yönetimi
2. Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş. Yassı Çelik Sanayiinde Makine Öğrenmesi ile Yoğuşma Tahmini
3. AGT Agaç Sanayi ve Tic. A.Ş. AGT Digital Platform
Customer Experience / Müşteri Deneyimi
1. AGT Agaç Sanayi ve Tic. A.Ş. AGT Digital Platform
2. TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Bilgi İşlem Servis Yönetimi (ITSM) İlk Seviye (L1) Hizmet İyileştime Projesi
Data Infrastructure / Veri Altyapısı
1. PepsiCo Türkiye Manisa Yiyecek Fabrika Projesi
2. Vestel Ticaret A.Ş. Plastik Enjeksiyon Makineleri Setup Parametrelerinin Dijital Ortamda Yönetimi
Enterprise Transformation / Kurumsal Dönüşüm
1. Yıldız Holding Anonim Şirketi MAIA – Global ERP Project
2. ULKAR Holding Nobel İlaç Nobel’de Lojistiğin Dönüşümü: Düzce Dağıtım Merkezi İmplemantasyonu
3. PepsiCo Türkiye Manisa Yiyecek Fabrika Projesi
3. Yıldız Holding Anonim Şirketi Pladis Projects
Internet of Things / Nesnelerin İnterneti
1. Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş. Yassı Çelik Üretiminde Gerçek Zamanlı Konum Takip Sistemi
2. BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bulaşık Makinesi Üretiminde Robotik Vidalama Hatalarının Sensör Verileri ile Çözümlenmesi
Mobility / Mobilite
1. Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş. Galvaniz Hatları Kritik Arızalarının Uzaktan İzlenmesi
2. ULKAR Holding Nobel İlaç Nobel’de Lojistiğin Dönüşümü: Düzce Dağıtım Merkezi İmplemantasyonu