ERP HABER – Apple’ın kurucularından Steve Wozniak , ERP sektörünün de yakından takip ettiği bulut bilişimde korkunç riskler olduğunu açıkladı. Apple’ın son dönemde en çok yatırım yaptığı alanlardan birisinin iCloud ile bulut bilişim servisleri olduğu düşünülürse, Wozniak’ın açıklamaları firmayı kızdıracak cinsten. Wozniak,tüm verilerin buluta taşınıyor olduğuna dikkat çekiyor ve önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi problemler yaşanacağı öngörüsünde bulunuyor.

steve wozniak bulut bilişim

Sonunda sağduyulu bir ses. Üretici firmaların “Bulut”, “Bulut” haykırışlarına, Steve Wozniak’dan uyarı geldi. Tabi bu uyarının, hackerların Amerikalı teknoloji yazarı Mat Honan’ın iCloud hesabını ele geçirerek gazetecinin bütün sanal varlıklarını ele geçirmelerinin de payı var. Bu vakada Apple personelinin de farkında olmadan hackerlara yardımcı oldukları ortaya çıkmıştı.

Steve Wozniak bulut bilişim de korkunç riskler olduğunu açıkladı

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak bulut bilişimde korkunç riskler olduğunu açıkladı. Apple’ın son dönemde en çok yatırım yaptığı alanlardan birisinin iCloud ile bulut bilişim servisleri olduğu düşünülürse, Wozniak’ın açıklamaları firmayı kızdıracak cinsten. Wozniak,tüm verilerin buluta taşınıyor olduğuna dikkat çekiyor ve önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi problemler yaşanacağı öngörüsünde bulunuyor.

Bulut bilişim son birkaç yıldır teknoloji camiasında en çok konuşulan konulardan birisi haline gelmiş durumda. Büyük firmaların yaptıkları büyük sunumlar, bulut servislerinin giderek daha popüler hale gelmesini sağlıyor. Ancak bu alandaki risklerin hala giderilememiş olması, BT yöneticilerini düşündüren bir konu. Apple’ın efsanevi kurucularından Steve Wozniak da dün katıldığı bir konferansta bu konuya dikkat çekti ve bulut bilişimde önümüzdeki 5 yıl içinde felakete varan sonuçlar beklediğini açıkladı. Wozniak, verilerin Web’e yüklenmesi sonucunda insanların giderek bu veriler üzerindeki kontrollerini kaybettiklerini söylüyor.

Steve Wozniak’ın kurucularından birisi olduğu Apple firması ise, bulut servislerine geçiş konusunda oldukça kararlı. Firma ABD’nin pek çok kentinde kendi veri merkezlerini kuruyor ve iCloud bulut servisini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu nedenle de Wozniak’ın yorumlarının Apple tarafından hiç hoş karşılanmayacağı ileri sürülmekte. Üstelik Wozniak’ın katıldığı konferanstaki diğer konuşmacı da Apple’ın pek sevmediği bir isim. Wozniak’ın yanında konuşmacı olarak panele katılan Mike Daisey bir şovmen ve Apple’ın tedarik zincirini ve Çin’deki Foxconn işçilerinin uygunsuz koşullarda çalıştırılmasını eleştirmiş bir isim.

Bu arada, haberin başında da belirttiğimiz üzere, Apple’ın bulut bilişim servisi iCloud’ta ciddi bir güvenlik skandalı zaten patlak vermiş durumda.  Hackerlar, Amerikalı teknoloji yazarı Mat Honan’ın iCloud hesabını ele geçirerek gazetecinin sanal ortama erişimini kesmişlerdi. Bu vakada Apple personelinin de farkında olmadan hackerlara yardımcı olduklarının ortaya çıkması tam bir skandal olarak niteleniyor.