Şirket, ‘Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılım Projesi’ için ilk adımı attı.

Yeşim Tekstil, Oracle ile “Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılım Projesi”ni (ERP) uygulamaya koyuyor.Nike, Gap ve Schlafgut gibi markalara üretim yapan Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin üst yöneticisi (CEO) Şenol Şankaya, yaptığı açıklamada…..global bir oyuncu olmanın gereklerini yerine getirmek için dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu çerçevede bilişim teknolojilerindeki yenilik ve gelişmeleri de sürekli izlediklerini belirtti.

Şankaya, bilişim teknolojilerinin doğru kullanılmasıyla Yeşim Tekstil’in büyük oranda zaman kazandığını ve iş süreçlerinde de katma değer yaratıldığını ifade ederek, “bugün sahip olduğumuz bilişim teknolojileri altyapısıyla Avrupa’da kendi büyüklüğümüzdeki firmalar arasında ilk 10 içinde yer alıyoruz” dedi.

Yeşim Tekstil

Oracle ve şirketin çözüm ortağı olan İnnova firması ile önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini bildiren Şankaya, şunları kaydetti:

“Günümüzde karlılığı artırmak için bilgiyi akıllıca yönetmek gerekiyor. Bunun bilincine varmış bir firma olarak, bugüne kadar çok sayıda teknolojik yeniliğe imza attık ve bilgiye daha çabuk ulaşmayı hedefledik. Şimdi ise belki de sektörde ilk uygulama örneklerinden biri olacak ‘Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılım Projesi’ne start veriyoruz. Bizim ölçeğimizdeki bir firma için bu projeyi çok önemli bir yatırım ve gelecek açısından da büyük bir fırsat olarak görüyorum. Sistem tamamen oturduğunda zaman ve bilgi yönetiminde büyük bir rahatlama ve hıza kavuşacağımıza inanıyorum.”

Üç fazdan oluşacak projenin birinci ayağının 4 ay sonra tamamlanacağı bildirildi.

Yeşim Tekstil, Oracle ile geçen yıl hayata geçirdiği “İş zekası çözümleri” olarak adlandırılan “Siebel Analytics” projesini, Avrupa ve Ortadoğu’da uygulayan ilk firma olmuştu.