Dünya’nın önde gelen CRM yazılımlarından biri olan Zoho’nun yeni nesil Web Sitesi Analytics ürünü Zoho Sales IQ hakkında Zoho Türkiye ile konuştuk.

Zoho Sales IQ

Zoho Sales IQ ürününden Bahseder misiniz? Zoho Sales IQ Nedir?

Zoho Türkiye: Zoho SalesIQ, Zoho CRM çözüm ailesinin oldukça innovatif ve yüksek değer yaratan bir parçası. Zoho SalesIQ, web sitenize bir kaç dakika içerisinde basitçe yerleştirilen kısa bir kod ile web sitenize gelen ziyaretçileri canlı olarak takip etmenizi, ziyaretçilerin size pratik bir şekilde mesaj iletebilmelerini ve ziyaretçilerle canlı olarak sohbet edebilmenizi sağlıyor.

Diğer sohbet programlarından farklı olarak bu yapı Zoho CRM çözümüyle bütünleşik çalıştığı için müşteriyle web üzerinde başlayan diyalog anında CRM sistemine taşınıyor ve böylece müşteriler ile web üzerinden başlayan iletişim daha sonra satış veya servis süreçleri doğrultusunda Zoho CRM içerisinde devam edebiliyor. Bu sayede iletişim kayıpları ve hatalar minimuma indirilerek müşteri memnuniyeti arttırılabiliyor.

Zoho Sales IQ ile ziyaretçileri takip etmek ne işe yarar?

Zoho Türkiye: Günümüzde tüketiciler firmalara kendi arzu ettikleri kanaldan arzu ettikleri zamanda ulaşmak istiyorlar. Zoho SalesIQ teknolojisi ile ziyaretçiler arzu ettikleri anda bir kaç saniye içerisinde size mesaj iletebiliyor ve örneğin teklif isteyebiliyor veya bir şikayetlerini dile getirebiliyorlar. Bu sayede satış ve servis ekibiniz hemen devreye girerek satış sürecini başlatabilir veya şikayetin çözüme kavuşmasını sağlayabilir.,

Zoho Sales IQ

Zoho Sales IQ’nun öne çıkan özellikleri nelerdir?

Zoho Türkiye: Bir çok kurum web sitelerini ziyaret edenlerin yaratacağı satış potansiyelinin ne yazıkki farkında değil. Zoho SalesIQ ziyaretçileri canlı olarak bir radar ekranında görebilmenizi sağlıyor. Bu ziyaretçilerin anonim ziyaretçi mi yoksa aktif bir müşteri adayı olup olmadığını size gösterebiliyor.

Örneğin bir müşteri adayınız önce web sitenizden bir form doldurdu ve daha sonra siz o müşteriye bir teklif verdiyseniz Zoho o müşteri adayınız tekrar web sitenize bağlandığında ilgili satış elemanına email göndererek bilgi verebiliyor ve sıcak satış fırsatını radar ekranında gösteriyor böylece satış elemanı da müşteri ile etkileşime geçerek satışı tamamlayacak adımları atabiliyor.

Zoho SalesIQ ziyaretçinin hangi kanaldan geldiğini, web sitenizde kaç dakikadır aktif olduğunu, hangi sayfaları ziyaret ettiğini, o anda hangi sayfaya baktığını gösterebiliyor.

“Müşteri Adayı Skorlama” teknolojisi ile ziyaretçilerin web sitenizde ziyaret ettiği sayfalara göre skorlar oluşturabiliyor. Bu sayede örneğin bir ziyaretçi bir ürün sayfasını ziyaret eder akabinde fiyat sayfasına geçer ise bu ziyaretçiyi önceliklendirebiliyorsunuz, otomatik mesajlar göndererek satışı hızlandırabiliyorsunuz.

Üstelik yeni çıkan Android ve iOS uygulaması ile tüm bu işlemleri artık mobil telefonunuzdan da gerçekleştirebiliyorsunuz!

zoho-salesiq-ecommerce

Zoho Sales IQ Web siteleri ile entegre mi? Hangi CMS altyapıları ile entegre? Kurulumu kolay mı?

Zoho Türkiye: Zoho SalesIQ her türlü web sitesi ile entegre olabiliyor. Herhangi bir kısıtlama yok. Tüm CMS sistemleri ile kolaylıkla entegre edilebiyor. Kurulumu son derece kolay, 2-3 dakika içerisinde web sitenize kodu yerleştirerek ziyaretçileri izlemeye başlayabiliyorsunuz.

Zoho Sales IQ’nun Google Analytics’ten farkı nedir?

Zoho Türkiye: Zoho SalesIQ’un Google Analytics’den en büyük farkı, sitenizi ziyaret edenleri canlı olarak gösterebilmesi, onlarla sohbet etmenizi sağlaması ve o ziyaretçinin kim olduğunu size canlı olarak gösterebilmesidir. Tabii CRM ile entegre olması, ziyaretçinin sıcak bir müşteri adayı olup olmadığını göstermesi gibi önemli avantajlar da sayılabilir.

Zoho Sales IQ’yu ücretsiz deneyebilir miyiz? Fiyat seçenekleri nedir?

Zoho Türkiye: Zoho SalesIQ’un sonsuza kadar ücretsiz olan bir sürümü var. 2 kullanıcı ve ayda 5000 ziyaretçiye kadar bu teknolojiyi ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Bu sayede arzu ettiğiniz süreyle çözümü deneyebiliyorsunuz.

Müşteri ile yapılan sohbetlerin Zoho CRM’e taşınması, düzenli raporlama gibi yetenekleri istiyorsanız satış ve servis departmanlarınızın ve web sitelerinizin ziyaretçi hacmine göre 21 USD/Ay, 65 USD/Ay ve 142 USD/Ay gibi kullanım seçenekleri var. Yıllık ödemelerde önemli avantajlar da sunuluyor.

Zoho Sales IQ

Zoho SalesIQ’yu kullanmaya başlamak isteyenler ne yapmalı?

Zoho Türkiye: Bu başvuru formunu ziyaret ederek Zoho SalesIQ’yu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Zoho SalesIQ ile ilgili fiyatlara buradan, detaylı tanıtıma ise buradan ulaşabilirsiniz.