ERP HABER – Türkiye’nin en büyük 48. sanayi kuruluşu Kardem, krizde yatırımlarına ara vermeyerek Elsys danışmanlığında SAP ERP yatırımı yaptı. Şirketin tüm birimleri, tedarikçileri ve müşterilerinin aynı sistem üzerinden daha hızlı, kolay ve güvenli iş akışına sahip olmalarını sağlayan “Sinerji” isimli proje ile verimlilik artışı elde edilmesi hedefleniyor. Proje ile stok oranlarında azalma, teslimat sürecinde kısalma ve üretim fire oranlarında düşüş görüldü.

Türkiye’nin en çok ihracat yapan şirketlerinden biri olan Kardem, küresel pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirmek üzere yatırım yaptığı yazılım projesini tamamladı. İş süreçlerinin verimlilik, hız ve esnekliğini artıracak yeni yazılım alt yapısı, Elsys danışmanlığında SAP çözümleri kullanılarak hayata geçirildi.

Yoğunlaşan iş trafiği nedeniyle sistemlerini tek platformda birleştiren Kardem, böylelikle verimliliğini artırmayı hedefliyor. Şirket bünyesinde yapılan üretimden sevkıyata, ödemelerden stoklara tüm süreçleri anlık ve geçmişe dönük olarak izleyebileceği yeni alt yapısı ile Kardem, uluslararası rekabetteki konumunu güçlendirdi.

İş süreçlerine hız ve işlerlik kazandıran, hata ve fire oranlarını azaltan yeni sistemin kullanılmaya başlanması, giderlerin düşürülmesi ve müşteri memnuniyetinin yükseltilmesini de sağlayacak.

Tekstil sektörüne yönelik kurumsal yazılım uygulamaları alanında uzmanlaşan Elsys’in danışmanlığında hayata geçirilen proje kapsamında SAP ERP ’nin finans-muhasebe, satış-dağıtım, stok, kalite, insan kaynakları, fason yönetimi, üretim planlama, ithalat-ihracat modülleri devreye alındı.

Erdoğan: “SAP ERP ile Kardemi avucumuzun içinden yönetiyoruz.”

Kardem Genel Müdürü Zeki Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kurumsal e-dönüşüm sürecimizin en önemli adımını, Elsys danışmanlığında tüm süreçlerimizi SAP ERP üzerinde entegre ederek atmış olduk. Rekabet etmek için birinci gereklilik olan pazarı, müşteri beklentilerini, maliyetleri ve genel olarak tüm iş süreçlerini kontrol altına alma ve şirketimizin tüm süreçlerine her an kuşbakışı bakabilme amaçlarımıza ulaştık. Artık dünyanın bir başka ucundaki müşterilerimiz ya da tedarikçilerimizle ortak bir dil konuşuyoruz. Bu da doğrudan verimlilik artışı demektir. Bugün bir sipariş geldiğinde o an için yanıt oluşturabilecek ne kadar stoğumuz olduğunu, üretimin ne kadar sürede tamamlanabileceğini, maliyetleri ve karlılık durumunu anında tespit edebiliyoruz. Üstelik tüm bunları avucumuzun içine sığan bilgisayarlar üzerinden yönetebiliyoruz.”